Харківський пам’ятник позбувся радянської атрибутики

Вівторок, 5 липня 2016, 15:19
На стелі на честь творців легендарного танка Т-34, встановленої поблизу заводу Малишева, замість демонтованої заборонених серпа, молота та п’ятикутної зірки встановлено тризуб.
Харківський пам’ятник позбувся радянської атрибутики

На виробництві заявляють, що Герб України виготовлений власними зусиллями заводчан: «комерційний відділ забезпечив матеріалом, відділ головного архітектора зробив креслення, холодноштамповочний цех вирубав елементи, складально-зварювальний – приварив кріплення, пази для них вирізав цех інструментального супроводу, а механоскладальний цех підготував титанові листи, на які в підсумку прикріпили український герб». Для установки символу української державності було залучено професійних альпіністів.

Оновлено атрибутику стели на виконання закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Нагадаємо, вказаний документ передбачав перейменування об'єктів топоніміки. Міськрада погодила нові назви 221 вулиці (провулки, площі, проспекти тощо), одну станцію метро («Радянська» стала «Пл. Конституції»), три райони (Дзержинський став Шевченківським, Ленінський — Холодногорським, а Червонозаводський — Індустріальним). Потім права перейшли до голови ХОДА. Останні перейменування на Харківщині відбулися у травні. Голова ХОДА підписав розпорядження щодо майже 4 000 нових назв топонімів у Харківській області. В той же день Верховна Рада затвердила низку перейменувань сел і селищ на Харківщині.

Зазначимо, що завод Малишева також звітує про хід виконання контрактів. Зокрема, основний виріб – БМ «Оплот-Т» – виготовляється відповідно до затвердженого графіку виробництва. «Робота обладнання перебуває у безперебійному режимі, як і робота колективу заводчан: всі задіяні у процесі «танкотворіння» і зацікавлені в стабільній роботі підприємства, перш за все – виробничі робочі, безпосередні творці нашої продукції. Оскільки, на даному етапі свого розвитку, підприємство справді функціонує активно – на результат. І як зміг переконатися в продовження останнього часу кожен «малишевець» – ми маємо ясні перспективи, бачимо задані цілі, будуємо реальні плани і вміємо їх досягати, працюючи злагоджено і не відступаючи від намічених термінів. Як виявилося – потенціал і резерви підприємства цілком здатні забезпечити нам роботу в заданому об’ємі на довгі роки», - пишуть на сайті підприємства.

comments powered by HyperComments