Консалтингові центри, рекрутинг та інтернет – все заради працевлаштування

Понеділок, 11 липня 2016, 18:43
Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко розповів, завдяки яким новаціям вдається сприяти працевлаштуванню.
Консалтингові центри, рекрутинг та інтернет – все заради працевлаштування

Як повідомляє «Справжня варта», нині Харківська область тримає першість у сприянні зайнятості безробітних – і за численністю працевлаштованих безробітних, і за кількістю осіб, що проходили професійне навчання чи брали участь у громадських роботах. Проте завдяки яким новаціям вдалося цього досягти – розповів Володимир Міненко. Наприклад, до них можна віднести діяльність консалтингових центрів, які займаються супроводом підприємців-новачків у створенні та розвитку власного бізнесу.

«Цього року майже 45 000 вакансій замовлено службою зайнятості, – зазначив він, – це основні показники нашої діяльності з початку 2016 року. Крім того, ми відкрили перші консалтингові центри. Цього року ми розширили їх діяльність по всій Харківській області. Також ми відкрили консалтингові центри у всіх районах, завдання яких – сприяти організації підприємницької діяльності. Не тільки для тих, хто тільки починає свою діяльність, а й тих, хто вже є підприємцем».

Окрім цього, в Харківській області діє рекрутинг – підбір претендентів на вакансію не тільки серед числа безробітних, а й тих, хто подає резюме до різних інтернет-ресурсів, людей, які звільняються з інших підприємств, студентів-випускників тощо. І, взагалі, працевлаштуванню безробітних сприятиме інтернет та сучасні технології. Для цього вже використовуються відеоревю вакансії, on-line співбесіди та on-line резюме, які можуть полегшити життя як роботодавцям, так і тим, хто шукає роботу.

comments powered by HyperComments