Обласна влада підняла питання довгобуду поблизу Палацу спорту

Четвер, 14 липня 2016, 09:51
Харківська облдержадміністрація зайнялася знесенням будівель, «позбавлених майбутнього».
Обласна влада підняла питання довгобуду поблизу Палацу спорту

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Шахненко, недобудовані будівлі, які почали будувати ще за радянських часів, або які не мають перспектив, зносять. Наприклад, фундамент лікарні в Лозовій або довгобуд у Вільчі.

«Ми зносимо такі недобуди, щоб звільнити майданчики», — сказав чиновник.

Євген Шахненко також вказав на кілька проблемних питань. Так, будівництво багатоповерхівки на Джерельній, 11 дорівнює 15%, а забудовник отримав гроші на 80% цієї будівлі. «Ми спілкуємося з ініціативною групою інвесторів. А щодо цієї недобудови Харківська адміністрація звернулася в прокуратуру», — заявив Шахненко.

Список проблемних будинків доповнюється №61 на проспекті Перемоги та висотка на проспекті Героїв Сталінграда.

Серед іншого, віце-губернатор згадав і довгобуд на проспекті Петра Григоренка, біля Палацу спорту. Інвестором «Харків-Арена» виступив Сергій Курченко, після його втечі роботи зупинено.

«Інвестор будівництва виїхав з країни, але це його недобуд і його власність. Що робити з цією нерухомістю, повинна вирішити громада», — сказав Євген Шахненко.

Нагадаємо, напередодні під час прес-конференції віце-губернатор повідомив, що гроші на ремонт доріг вдалося отримати, і наразі поновлення йде за двома основними напрямками — до зони АТО та Сум. Євген Шахненко розкрив подробиці ходу реконструкції будівлі Харківської обласної філармонії, сповістив про судову заборону брати гроші за відпочинок на Безлюдівці, становище садиби у Шарівці, наголосив на необхідності частного фінансування комплексів по обробці відходів.

comments powered by HyperComments