Подовжене метро не подорожчає

Четвер, 21 липня 2016, 16:09
Підвищувати ціну на проїзд у Харківському метрополітені через будівництво нових станцій у бік вул. Одеської не будуть.
Подовжене метро не подорожчає

«Ми не маємо наміру піднімати ціни на проїзд в метро. Коли зростають тарифи, підвищувати ще й вартість проїзду ми не будемо. Це буде важке фінансове навантаження для людей», — сказав на зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Партнери зазначили, що вартість проїзду і так не дозволяє покривати всі витрати, а будівництво нової станції означає обслуговування ще одного депо. Перший віце-мер повідомив, що у зв'язку з бюджетною децентралізацією доходи міського бюджету зросли, тому місто буде готове надавати фінансову підтримку КП «Харківський метрополітен».

Терміни будівництва не змінилися — доїхати до Одеської на метро вдасться восени 2020 року, а ось станція «Перемога» відкриється 23 серпня 2016 року.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк готові надати Харкову кредит в сумі близько 310 млн. євро на будівництво станцій метро «Державінська» і «Одеська», а також на будівництво електродепо і на придбання нових вагонів. Будівництво нової ділянки метро може стартувати вже на початку 2017 року.

comments powered by HyperComments