У мерії обіцяють зберегти дерева саду Шевченка

П'ятниця, 22 липня 2016, 16:14
Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, всі зелені насадження будуть збережені, крім того, їх стане більше.
У мерії обіцяють зберегти дерева саду Шевченка

«На час робіт сад не буде закритий для харків'ян, реконструкція проходитиме поетапно. Скоро сад Шевченка придбає новий вигляд,  для того щоб люди могли насолоджуватися відпочинком у місці, якому понад 200 років», — зазначив Ігор Терехов.

Реконструкція передбачає повний благоустрій території — будівництво системи зливової каналізації, якої раніше в саду не було, укладання нового асфальтового покриття на алеях і доріжках, знесення незаконних МАФів і недостороїв, які не відповідають вигляду університетського саду, пише прес-служба мерії.

«Будуть нові клумби, багато квітів, обладнана автоматична система високого європейського рівня для поливу газонів і дерев. Люди зможуть відпочивати біля красивого озера. Побільшає освітлення, ми встановимо нові красиві світильники, розроблені з урахуванням ландшафтного дизайну саду», — повідомив перший віце-мер.

Нагадаємо, заплановано масштабну реконструкцію саду Шевченка, вже почали ставити огорожу. Територію перекриватимуть поетапно. Зокрема, отримає новий вигляд «Каскад»: звідси зникнуть кіоски, буде облаштовано озеро, встановлені нові лави та світильники. На ремонт також закрили зоопарк. Через два роки, за планами, він відповідатиме європейським зразкам. У процесі реконструкції сад Шевченка і зоопарк перетворять на єдиний комплекс.

comments powered by HyperComments