В парку Шевченка пройде акція протесту проти незаконного встановлення парканів

Неділя, 24 липня 2016, 14:19
Екологічна організація «Зелений фронт» запрошує харків’ян виразити свій протест проти «незаконних» парканів в парку Шевченка.
В парку Шевченка пройде акція протесту проти незаконного встановлення парканів

25 липня о 14.00 активісти ГО «Зелений фронт» та інші небайдужі мешканці міста зберуться біля пам’ятника Шевченку. Там вони планують здійснити прогулянку по парку. Але якщо їм завадить якісь паркан, то вони будуть змушені викликати поліцію та наголосити на необхідності розчищення паркової зони. Учасники акції також висловили свою готовність допомогти правоохоронцям у забезпечені вільного доступу до улюбленого місця відпочинку.

Як було зазначено на сайті «Зеленого фронту», будь-яке будівництво або реконструкція місця масового користування має починатися з оприлюднення проекту. І так як парк Шевченка є природоохоронною територією, то проведення громадських слухань та екологічних експертиз є обов’язковим. Але цього так і не відбулося, а отже, паркани не законними.

Нагадаємо, заплановано масштабну реконструкцію саду Шевченка. Територію перекриватимуть поетапно. Частину вже перекрили. В ході реконструкції, поміж іншим, отримає новий вигляд «Каскад»: звідси зникнуть кіоски, буде облаштовано озеро, встановлені нові лави та світильники. У мерії обіцяють, що жодне дерево саду не постраждає. На ремонт також закрили зоопарк. Через два роки, за планами, він відповідатиме європейським зразкам. У процесі реконструкції сад Шевченка і зоопарк перетворять на єдиний комплекс.

comments powered by HyperComments