Паркан залишається на місці. Активісти змушені подавати петицію

Понеділок, 25 липня 2016, 18:30
Активісти «Зеленого фронту» вирішили скласти петицію після того, як викликані ними правоохоронці відмовилися чинити якісь дії стосовно незаконно встановленого паркану.
Паркан залишається на місці. Активісти змушені подавати петицію

Як повідомляє «Справжня Варта», сьогодні в парку Шевченка відбулася акція протесту, організована екологічною організацією «Зелений фронт». Активісти наполягали на тому, що паркан встановлений незаконно. «Ми, як представники громади, можемо користуватися парком в межах Статті 10 Закону про природньо-заповідний фонд, – підкреслив голова координаційної ради ГО «Зелений фронт» Олег Перегон, – але ми бачмо на нашому шляху паркан. У нас не вийде туди піти. Також за цим парканом встановлені пам’ятники. І кожен з нас може реалізувати своє право підійти до них, можливо, покласти квіти, сфотографуватися. Але зараз ми цього не можемо зробити».

Він наголосив, що згідно чинному законодавству, на паркані мають бути встановлені стенди, де можна було би побачити терміни проведення робіт, імена замовника та підрядника, контакти осіб, які проводять реконструкцію. Але на даний момент цього всього немає.

Під час акції представники «Зеленого Фронту» викликали поліцію. Але, не дочекавшись від неї жодних дій, вони вирішили скласти петицію до правоохоронних органів. «Ми складемо всі скарги, всі звернення до правоохоронних структур та контролюючих органів, – розповів Олег Перегон, – в мерії нам пообіцяли показати документацію щодо даної реконструкції. Якщо ми там знайдемо помилки, то ми їх врахуємо. Адже є Стаття 40 Закону про природно-заповідний фонд України, де зазначається, що жодна діяльність на природних пам’ятках та природоохоронних територіях не може вестися без екологічної експертизи. А сьогодні ми її не побачили».

Як зазначалось раніше, перший віце-мер Ігор Терехов заявив, що на даному етапі проведення екологічної експертизи не потрібне. За його словами, це було вказано в листі від Департаменту екології ХОДА. Проте активісти притримуються протилежної точки зору. «Серед документів є лист від Департаменту, який не є контролюючим органом, – зазначив Олег Перегон, – сюди необхідно привести фахівців екологічної інспекції і дати їм подивитися на цей проект. Попереду велика робота. Потрібно перевірити саму технічну документацію на наявність якихось небезпек для дерев, що знаходяться під охороною закону».

comments powered by HyperComments