Бійці АТО вимагають пільговий проїзд: «Нам набридло ходити з простягнутою рукою»

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 3 серпня 2016, 13:37
У Харкові все ще гостро стоїть проблема пільг для учасників АТО
Бійці АТО вимагають пільговий проїзд: «Нам набридло ходити з простягнутою рукою»

На прес -конференціі боєць АТО Андрій Чупахін розповів, що йому набридло вибивати свої законні пільги: «Доводиться конфліктувати з водіями. Є люди які поранені, отримали інвалідність. Ми торкаємося не тільки атошників, але і всіх категорій пільговиків. Не хочеться за кожним таким випадком видзвонювати директорів. Хочеться загострити проблему, соціальні аспекти суспільства. Люди пережили Майдан, а змін не відбулося », - розповів Андрій.

За словами Антона Сосницького, голови громадської організації "Антикорупційний блок АТО", не всі бійці хочуть ходити з простягнутою рукою: «У нас маса звернень учасників АТО, інвалідів, які стикаються з байдужістю водіїв, нерозумінням їх керівників. Складається відчуття, що люди начебто просять милостиню у держави. Минулого тижня проводився круглий стіл, на якому був присутній губернатор. На цьому столі була озвучена вся поточна ситуація. На щастя є розуміння. У мене виникає питання, чому нас не чують міська влада. Нещодавно у нас біля міськради проводився мітинг, нас запросив на особистий прийом Водовозов. Ми обговорили наші проблеми, констатували ситуація, що проблеми є. Ми запропонували створити громадську раду",- розповів Сосницький.

Антон впевнений, що громадянське суспільство має розуміти, що склалася: «Багато хто втратив своє здоров'я, вони до кінця життя стикаються з цими проблемами. Ми вважаємо своїм обов'язком відстоювати права кожної людини. Ми як громадськість повинні ці механізми змусити працювати. Проблема є як в місті, так і в області », - уточнив Антон
Учасники громадської організації мають намір надалі контролювати ситуацію, і підтримувати бійців.

comments powered by HyperComments