Студенти та викладачі професійних училищ отримають допомогу від «Школи Діалогу!»

Юлія Гуш  |  Середа, 14 вересня 2016, 18:00
Організатори «Школи Діалогу!» допоможуть студентам та викладачам професійних училищ впоратися з психологічними проблемами.
Студенти та викладачі професійних училищ отримають допомогу від «Школи Діалогу!»

Минулого місяця організаторами «Школа Діалогу!» були відібрані професійні училища та учнівські самоуправління, де навчаються вимушені переселенці. Як вже повідомляла «Справжня варта», задача цього проекту полягає в налагодженні діалогу між вимушеними переселенцями та місцевим населенням.

В таких закладах будуть утворені фокус-групи, учасники яких мають визначитися з власними психологічними проблемами, з якими їм згодом допоможуть впоратися психологи. Учасників, наприклад, очікують такі тренінги, як «Емоції. Робота з емоційним станом», «Розуміння себе та іншого. Ефективна комунікація», «Розуміння конфлікту. Способи вирішення конфліктів» тощо. Не обділять увагою і викладачів, яких навчать боротися з емоційним вигорянням.

Олександра Дибаже, менеджер проекту «Школа Діалогу!», розповіла, що буде проведено п’ять одноденних тренінгів для студентів. Там будуть розповідати про емоції, розуміння свого емоційного стану, розуміння себе та іншої людини, розуміння конфліктів та способів їх вирішення, ненасильницьке спілкування і командоутворення.

«Дуже важливо працювати саме зі студентами профтехучилищ, адже вони випадають з різного роду соціальних програм, – підкреслила вона, – і насправді, саме вони найвдячніші та наймотивованіші слухачі. Також ми обов’язково проведемо фокус-групи для виявлення їх потреб. Щоб у психологів було розуміння, як надалі потрібно працювати. Також це необхідно для контролю розвитку нашого проекту. Щоб розуміли те, до чого ми прийшли».

Також в межах проекту заплановані індивідуальні консультації, як для студентів, так і для викладачів. Це все потрібно задля зняття напруги чи вирішення тих питань, які з певних причин не можуть бути вирішені індивідуально. Програма проекту триватиме з вересня по грудень.

comments powered by HyperComments