ЦК «Азов» блокує АЗС WOG: «Ми за легальний бізнес. Але законів треба дотримуватися»

Вівторок, 20 вересня 2016, 17:39
ЦК «Азов» та ГО «Східний корпус» блокують одну із заправок по вул. Шевченка, що входить в найбільшу національну мережу АЗС WOG.
ЦК «Азов» блокує АЗС WOG: «Ми за легальний бізнес. Але законів треба дотримуватися»

 За інформацією активістів, вона працює без дозвільних документів Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Активісти звернулися до менеджменту АЗС з проханням надати ці документи. Документація пред'явлена не була, тому учасники акції прийняли рішення заблокувати роботу АЗС і викликати поліцію. 

На місці були присутні представники екологічної інспекції, які підтвердили, що фактично двох основних документів – дозволів на виброси відходів у повітря і позитивного висновку Державної експертизи - узаправки немає.

«Необхідно розробити ОВНС – оцінку впливу на навколишнє середовище - і подати його на на отримання позитивного висновку Державної екологічної експертизи. Такий документ вони розробили, подали на узгодження в Міністерство охорони навколишнього середовища, але з якоїсь причини позитивного висновку вони не отримали і не можуть отримати  вже півтора роки. Те ж саме з дозволом на викиди: вони розробили інвентаризацію з джерелом викидів, розробили матеріали і подали все це до Департаменту екології ХОДА. І вже півтора роки не можуть отримати дозвіл», - зазначила державний інспектор з охорони навколишнього середовища Харківської області Марія Чорногорець.

За її словами, на сьогоднішній день без цих двох документів не можна стверджувати, що заправка не завдає шкоди навколишньому середовищу. 

«Ми раді всім, хто займається бізнесом у Харкові. АЗОВ підтримує легальний бізнес. Але законів треба дотримуватися. Нам не важливо, з якими чиновниками вони домовилися і скільки грошей кому занесли за те, щоб "не помічали" відсутність документів. З АЗОВом "домовлятися" марно. Єдина наша вимога - повага до закону», - зазначив керівник екологічного підрозділу ГК "Азов" Руслан Новіков.

За його словами, це не перша АЗС без документів, яку перевіряє АЗОВ. 

«І ми не зупинимося. Після акції наших побратимів в Києві на незаконному будівництві, всім повинно бути зрозуміло: нам неважливо, заправка це або елітний будинок. Не важливо, кому належить. Важливо, щоб все працювало законно, а гроші йшли в бюджет місцевої громади», - підкреслив він.

comments powered by HyperComments