В Харкові вже нарахували близько 325 «наливайок»

Юлія Гуш. Фото - Сергій Козлов  |  Середа, 12 жовтня 2016, 09:13
Проте з цим явищем будуть боротися. Це стосується і громадських активістів, і представників обласної влади.
В Харкові вже нарахували близько 325 «наливайок»

У місті триває боротьба з так званими «наливайками», де нерідко торгують сурогатним алкоголем. Що часом призводить до смертельних випадків серед клієнтів подібних закладів. До цієї справи долучилися як представники державних служб, так і громадські активісти, які не захотіли залишатися осторонь цієї проблеми.

«Ми за здорову націю, за здоровий генофонд. Алкоголь вбиває, – підкреслив Олег Ширяєв голова ЦК «Азов», – якщо з цим не здатні впоратися якісь структури адміністративного чи фіскального характеру, то в цій ситуації мають прийти громадські активісти і громадські організації. Та допомогти. Звернути увагу та змусити працювати. Боротися потрібно до тих пір, поки ми не знищимо це все. Найголовніше зараз – розробити стосунки з фіскальною службою, з правоохоронними органами. Змусити їх працювати та звернути увагу на цю проблему».

Крім того, до Центральної податкової нерідко звертаються громадяни стосовно подібних точок. Її представники також залучені до боротьби з даною проблемою.

«Звернення поступають систематично, – розповів Юрій Зайцев, начальник Центральної податкової інспекції міста Харкова, – є більш активні громадяни, які виражають власну громадянську позицію. Вони не хочуть, щоб це відбувалося. Ви самі знаєте, що нещодавно в Харківській області Вовчанськго району були проблеми з продажу сурогатного алкоголю. Були людські жертви. Тому спільно з обласним апаратом Харківської області були прийняті дуже серйозні міри».

За його словами, зараз виникла така проблема, як збут відповідних товарів через мережу інтернет. І вона поки що не досліджується.

«Це нас активісти залучили, – додав Зайцев, – ми самі можемо впоратися. А активісти проявляють свою громадянську позицію. Бо є питання щодо тих, хто торгує нехорошим товаром. Але у нас мало можливостей, за допомогу яких ми можемо привернути по закону. Також ми обмежені в часі».

«Для цього є ми, – розповів Ширяєв, – для цього є громадянська позиція. Ми її проявляємо таким чином, що змушуємо звернути увагу всіх служб на цю проблему. Тому що вона існує і її ціна – це людські життя. На сьогоднішній момент, згідно нашим підрахункам, є близько 325 точок по Харкову. По області таких даних немає. В подальшому ми будемо привертати фіскальні служби. На цю проблему вже звернуло увагу звернуло керівництво області. Юлія Олександрівна вже заявила, що фальсифікація має зупинитися, так як за цим стоять людські життя».

Як повідомляла «Справжня варта», вчора громадські активісти та представники податкової провели перевірку так званих «наливайок». І як слід було очікувати, вони виявили цілу низку різноманітних правопорушень.

comments powered by HyperComments