Вже 40% харківських сімей отримують субсидії

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 листопада 2016, 18:13
Проте Харків на даний момент не дотягує до тих цифр, які висунув йому Кабінет міністрів
Вже 40% харківських сімей отримують субсидії

Про це заявила Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови з питань  охорони здоров’я та соціального захисту населення під час своєї прес-конференції, присвяченій процедурі оформлення субсидій в Харкові. За її словами, вже 40% харківських сімей отримують субсидії. Проте було заплановано, що за ними звернеться 66-67% родин. Але поки Харків не дотягує до тих цифр, які висунув йому Кабмін. Проте, як заявила Горбунова-Рубан, міська влада робить все можливе, щоб цього досягти.

Також вона заявила, що в чинному законодавстві виникли певні зміни, про які не всім харків’янами відомо. Наприклад, якщо раніше субсидії нараховувалося із врахуванням пільг, то зараз перед людиною поставатиме вибір між пільгою та субсидією.

«В цій ситуації люди, які звикли до поняття пільги як чогось стабільного, вони вперто намагаються її залишити, – зазначила Світлана Горбунова-Рубан, – при цьому не завжди замислюються над тим, що більш вигідно. Зараз пільга прив’язана до прибутків. І там, де на одного члена сім’ї дохід перевищує 1930 гривень, пільги не виплачуються. Вона вже не працює на цю родину. Тому варто йти і оформлювати субсидію».
 
За її словами, це дає більше можливостей, ніж просто отримання пільг. Були випадки, коли малозабезпечені сім’ї чи самотні пенсіонери після нарахування субсидій сплачували за комунальні послуги зовсім незначні суми. Також Горбунова-Рубан запевнила, що всі побоювання щодо того, що субсидії потрібно буде повертати, є марними. Згідно чинного законодавства, вони поверненню не підлягають. Проте субсидія знімається у тому випадку, коли надходить інформація про смерть її отримувача.

Нагадаємо, заявки на отримання субсидій мають бути розглянуті протягом 10 днів. В Харківській області на кінець опалювального періоду 2015/16 років до участі у програмі житлових субсидій було залучено 403,4 тис. сімей, з них 18,83 тис. сімей отримали субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу.

comments powered by HyperComments