СБУ відреагувала на наміри сепаратистів провести новий форум у Харкові

Варта  |  Середа, 30 листопада 2016, 06:45
Правоохоронні органи встановлють всіх причетних до спроби дестабілізації ситуації в регіоні
СБУ відреагувала на наміри сепаратистів провести новий форум у Харкові

Про це заявив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

- Оперативники СБУ своєчасно отримали інформацію про підготовку проведення у прес-центрі одного з місцевих інформагенств так званого Залізничного форуму, який організовували та планували провести лідери проросійських громадських організацій з іншого регіону України на чолі з Олексієм Цвєтковим.

За наявними даними, дійсною метою вказаного заходу було під прикриттям нейтрального обговорення проблем залізничної галузі накалювання невдоволення населення, дестабілізація та розхитування ситуації у Харківському регіоні.

Управлінням СБУ спільно з Харківською ОДА було проведено комплекс невідкладних роз’яснювально-профілактичних та стримуючих заходів як відносно організаторів так званого Форуму, так і тих, хто мав надати їм майданчик для виступів, внаслідок чого проведення вказаного заходу було відмінено, - заявив представник СБУ.

Нагадаємо, що харківська громадськість збурена тим, що до міста їде відомий одеський сепаратист. Як повідомив лідер «Східного Корпусу» Олег Ширяєв, "у форумі візьме участь глава української громадської організації "Український соціалістичний рух" Цвєтков Олексій Миколайович і представники громадських організацій" Так, це той самий Цвєтков, який безуспішно третій рік намагається створити в Одесі ОдНР під виглядом особливого регіону. Нам уже своїх сепаратистів мало? Ми тепер їх імпортуємо з інших регіонів?"

Голова ХОДА Юлія Світлична вимагає від СБУ вивчити організаторів і причетних до підготовки проведення "Форуму", який планується провести сепаратистською організацією з Одеси. Також очільниця області додала, що ніяких подібних форумів в Харкові не допустить.

comments powered by HyperComments