У той момент, коли ми почали боротися з перевертнями в погонах, по нас почали стріляти – «Східний Корпус»

П'ятниця, 2 грудня 2016, 14:57
Зараз сепаратизм проявляється навіть у системах держслужби та МВС.
У той момент, коли ми почали боротися з перевертнями в погонах, по нас почали стріляти – «Східний Корпус»

Про це йшлося на круглому столі «Сепаратизм у Харкові: міфи та реальність».

«На даний момент основний момент, на який, на нашу думку, варто звернути увагу, – це МВС. Такі люди, як Микола Черьомухін, продовжують працювати, і це – сепаратизм», - повідомив начальник штабу ЦК "Азов" Анатолій Сидоренко.

За його словами, нещодавно представники організації подали листи головам харківського СБУ, поліції та керівнику ХОДА. Після цього стався замах на вбивство глави організації «Східний Корпус» та «Азов Харків».

«Сьогодні о 14.30 біля управління Національної поліції наші активісти проведуть акцію, щоб показати, що нас не залякати цими методами. Ми не боїмося. Ми знали, на що ми йдемо, і ми знали спочатку, для чого ми це робимо. І в той момент, коли ми почали боротися з перевертнями в погонах, по нас почали стріляти», - зазначив Анатолій Сидоренко.

За його словами, «Східний Корпус» створює штаб по збору інформації про всіх постраждалих від перевертнів у погонах. В першу чергу – від рук Миколи Черьомухіна.

Про те, що велика проблема полягає в тому, що багато людей, за якими були помічені прояви сепаратизму, хочуть працювати держслужбовцями або в МВС, говорив представник ГФ «Громадська Самооборона» Сергій Сич.

«Якщо людина закликала до створення ХНР, писала пости і так далі, а потім прийшла і каже: «Я хочу бути  держслужбовцем», «Я хочу працювати в поліції» - це неправильно. Повинні бути законні методи заходу», - зазначив він.

За словами представника "Громадської Самооборони", на сьогоднішній момент законодавча база не дає чіткого позначення поняття сепаратизм. Нерозв'язання цієї проблеми – бомба уповільненої дії.

«Якщо зараз уряд не повернеться до цього питання, не дасть чітке визначення, не дасть роз'яснення спецслужбам, ми через 5-6 років можемо опинитися в тій самій ситуації. Напевно, люди, які займаються законами, теж не зацікавлені у вирішенні цього питання, тому що коли є така ситуація, можна маневрувати», - заявив Сергій Сич.

Нагадаємо, 1 грудня, близько 18.30, коли голова ГК "Східний корпус", радник голови Харківської облдержадміністрації з питань територіальної оборони Олег Ширяєв разом з товаришами прямував до Дніпропетровська через Нововодолазький район Харківщини, під час руху Mitsubishi L200 почав підрізати ВАЗ, з якого пролунали постріли. Але засновник "Східного корпусу" та супроводжуючи його особи не постраждали.

Характерно, що саме сьогодні Ширяев опублікував у своєму блозі на фейсбуці пост зі зверненням до Начальника головного управління Національної поліції Харківської області Дмитрієва А. А., Начальника управління СБУ в Харківській області Крицина Е. В., Прокурора Харківської області Данильченка Ю. Б. та інформаційний лист голові Харківської обласної державної адміністрації Світличній Ю. А. про ситуацію з неправомірним перебуванням на службі заступника начальника ГУ НП Черьомухіна Н.П.

 

comments powered by HyperComments