Харківські залізничники думали, що одеський сепаратист Цвєтков насправді правозахисник

П'ятниця, 2 грудня 2016, 18:43
Для вирішення проблем харківських залізничників він пропонував провести форум в Києві і встиг перерахувати гроші виданню KHARKIV Today за оренду залу
Харківські залізничники думали, що одеський сепаратист Цвєтков насправді правозахисник

Про це розповів  журналістам голова Вільної профспілки ВПХВД-1ПЗ, начальник поїзда «Харків - Санкт-Петербург» Олександр Амбросімов.

«Яким боком там виявився Олексій Цвєтков? Він до нас звернувся в середині листопада з тим, що може допомогти у вирішенні наших питань і надати правову допомогу, яка полягала в безкоштовному наданні юристів, які у нього є. Він сказав, що є адвокатом і правозахисником. У цьому плані він обіцяв представляти наші інтереси в проведенні форуму», - повідомив залізничник.

За його словами, після закінчення форуму Олексій Цвєтков повинен був скласти відповідні документи і доставити ці документи до вищого ешелону влади.

«Так як Цвєтков правозахисник і громадський діяч, він повинен був надати допомогу», - запевняє Олександр Амбросімов.

За  словами залізничника, під час спілкування з одеським правозахисником ніякої мови про політику не було. Амбросімов також розповів, що спочатку Цвєтков пропонував провести форум у Києві, де захід мало висвітлювати видання «Інтерфакс». З огляду на те, що до Києва не змогли б поїхати більшість працівників Харківської залізниці, Амбросімов наполіг на тому, щоб форум був проведений в Харкові.

Голова Харківського відділення Вільної профспілки додав, що Цвєтков навіть встиг перерахувати гроші виданню KHARKIV Today, в актовому залі якого має пройти захід. Амбросімов зазначив, що керівництво KHARKIV Today особисто домовлялося про проведення форуму з Цвєтковим, хоча зараз продовжує відхрещуватися від цієї інформації, пише видання Stringer.media

Нагадаємо, правоохоронні органи встановлють всіх причетних до спроби дестабілізації ситуації в регіоні. Про це заявив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула: "Оперативники СБУ своєчасно отримали інформацію про підготовку проведення у прес-центрі одного з місцевих інформагенств так званого Залізничного форуму, який організовували та планували провести лідери проросійських громадських організацій з іншого регіону України на чолі з Олексієм Цвєтковим"

За наявними даними, дійсною метою вказаного заходу було під прикриттям нейтрального обговорення проблем залізничної галузі накалювання невдоволення населення, дестабілізація та розхитування ситуації у Харківському регіоні.

Нагадаємо, що харківська громадськість збурена тим, що до міста їде відомий одеський сепаратист. Як повідомив лідер «Східного Корпусу» Олег Ширяєв, "у форумі візьме участь глава української громадської організації "Український соціалістичний рух" Цвєтков Олексій Миколайович і представники громадських організацій" Так, це той самий Цвєтков, який безуспішно третій рік намагається створити в Одесі ОдНР під виглядом особливого регіону. Нам уже своїх сепаратистів мало? Ми тепер їх імпортуємо з інших регіонів?"

Голова ХОДА Юлія Світлична вимагає від СБУ вивчити організаторів і причетних до підготовки проведення "Форуму", який планується провести сепаратистською організацією з Одеси. Також очільниця області додала, що ніяких подібних форумів в Харкові не допустить.

 

 

comments powered by HyperComments