Харківські скаути передали Юлії Світличній Віфлеємський вогонь миру

Вівторок, 20 грудня 2016, 22:49
Члени організації «Пласт» – однієї з найбільших національних молодіжних скаутських організацій 20 грудня зустрілися з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною, щоб передати Віфліємський вогонь миру
Харківські скаути передали Юлії Світличній Віфлеємський вогонь миру

Юлія Світлична радо прийняла вогонь з рук пластунів і пообіцяла передати його до районів області:

«Сподіваюся, що цей вогонь зігріє серця людей, які цього потребують, допоможе сім’ям згуртуватися, а також принесе мир у нашу єдину та незалежну Україну. Дякую за ту роботу, яку ви виконуєте. Бажаю всім такого ж яскравого вогню в наших душах», – сказала Юлія Світлична.

Вона також розповіла, що вогонь зі Святої землі пластуни вже другий рік поспіль передають Президентові України. Від Глави держави Віфлеємський вогонь миру передається по всіх регіонах країни.

Представники харківського осередку «Пласту» відзначили, що традицію передавати до різних країн світу вогонь, який запалюється на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, започаткували скаути Австрії. Україною Віфлеємський вогонь миру поширюють члени «Пласту» – Національної скаутської організації України.

«Ми охопили понад 40 ділянок. Нам вдалося довезти вогонь до храмів різних конфесій, до сиротинців, навіть до госпіталів, інституту протезування, де знаходяться бійці АТО. Це для нас було дуже важливо. Цей вогонь вже є по всьому місту. І ми дуже раді, що він тепер є і у вас. Нехай він вам принесе мир, злагоду і добро», – сказала член «Пласту» Єлизавета Хайліна.

Фіналістка «Школи лідерства голови ХОДА», студентка Ганна Черкашина зазначила, що передача Віфлеємського вогню миру – добра традиція, яка об’єднує саму Україну і стає культурним містком між Україною та Європою.

Учасники зустрічі також запросили Юлію Світличну на Перший слобожанський фестиваль «Вертеп-фест-2017», проведення якого планується у січні.

В урочистій зустрічі – передачі вогню – взяли участь представники БО «Благодійний фонд «Харків з тобою» та лідери студентського самоврядування Харківщини.

Нагадаємо, до Дня святого Миколая Юлія Світлична разом з пластунами та учнями школи «Обдарованість» випекли «миколайчиків» для дітей з інтернатів.

Діяльність НСОУ «Пласт» спрямована на сприяння всебічному патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. «Пласт» використовує власні методи навчання. Основні принципи містять у соеі добровільне членство, освіту і навчання через гру та працю, поступову систему вдосконалення та випробувань, заохочення ініціативи та самоврядування, сприйняття природи і життя в природі, підтримку особливих інтересів і талантів дітей та молоді. На відміну від більшості скаутських організацій у світі, де членство обмежене 25-річним віком, членство в «Пласті» є пожиттєвим і структурованим ієрархічно. Крім України, «Пласт» також офіційно існує у восьми країнах: всі організації об’єднуються у Конференцію українських пластових організацій. НСОУ «Пласт» «Станиця Харків» на сьогодні нараховує близько 120 людей.

comments powered by HyperComments