Водопровідна вода у Харкові покращиться - запевнює водоканал

Понеділок, 27 лютого 2017, 17:55
Натрійована вода буде дорожча за хлоровану
Водопровідна вода у Харкові покращиться - запевнює водоканал

Поки що невідомо, як це може сказатися на вартості води для населення.

"На насосній станції №25а, яка забезпечує водою мешканців Павлового Поля і Олексіївки, і де ми зараз з вами знаходимося, на добу застосовують близько 50 кг хлору, тобто за 30 днів - 1500 кг. Гіпохлориту на місяць потрібно буде близько 2,5 тонни. Це дорожче, але ми говоримо, в першу чергу, про безпеку. У світі застосовується багато сучасних технологій, і нам потрібно максимально намагатися їх впроваджувати, спираючись на наші можливості і підтримку, яку нам може надати міська рада», - сказав журналістам головний інженер КП «Харківводоканал»  Володимир Паболков.

Проте, за словами Паболкова, гіпохлорит натрію знаходиться в рідкому стані, має високі бактерицидні властивості, але він безпечний для організму людини. Крім того, вода, оброблена гіпохлоритом, не має такого яскраво вираженого запаху. Поліпшаться її органолептичні властивості, відповідно, підвищиться якість води.

Нагадаємо, що замість газоподібного хлору каналізаційну воду у Харкові оброблятимуть не хлором, а  гіпохлоритом натрію.

Про це 23 лютого на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

 

comments powered by HyperComments