У Харкові відкрилось 21-е диппредставництво

Четвер, 2 березня 2017, 19:11
Туркменістан став для мешканців міста ближче
У Харкові відкрилось 21-е диппредставництво

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер і посол Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадов урочисто відкрили у Харкові консульський пункт Посольства Туркменістану в Україні.

Як повідомили у ХОДА, дипломатичне представництво, де працюватимуть два співробітники, розташоване за адресою: будівля Держпрому, перший під'їзд, перший поверх.

Беккер пояснив, що пункту сприятиме нарощуванню контактів ділових кіл Харківської області та Туркменістану, розвиватиме і збагачуватиме новими спільними проектами.

«Сьогодні - визначна подія не тільки для громадян Туркменістану, а й для харків'ян. Я впевнений, нам належить зробити чимало кроків на шляху спільного розвитку.", - сказав заступник голови ХОДА.

За його інформацією, у 2016 році зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Туркменістаном склав майже 7,5 млн доларів США.

Беккер також зазначив, що консульський пункт буде корисний для студентів з Туркменістану, яких у Харкові станом на зараз навчається близько трьох тисяч.

У свою чергу, Нурберді Аманмурадов подякував ХОДА за сприяння у відкритті консульського пункту і зміцнення дружніх відносин з Туркменістаном.

За інформацією облдержадміністрації, насьогодні у Харкові працює 21 представництво іноземних держав і міжнародних організацій: два генеральні консульства, 12 почесних консульств, три торгових і культурних центра, чотири представництва міжнародних організацій.

Сьогодні голова ХОДА Юлія Світлична пообіцяла підтримку студентам із Туркменістана, які навчаються у вузах Харківщини.

comments powered by HyperComments