Випускники-авіатори більше літають і стріляють

Середа, 8 березня 2017, 15:01
ХНУПС випустив майже 140 лейтенантів і понад 50 сержантів-авіаторів
Випускники-авіатори більше літають і стріляють

Нещодавно відбувся прискорений випуск слухачів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Серед цьогорічних випускників авіаційного вишу майже 140 лейтенантів та понад 50 професійних сержантів-авіаторів, повідомляють у Міністерстві оборони України.

"Ми так організували навчальний процес, що цьогорічні випускники мають хорошу підготовку, незважаючи скорочення програми, - повідомив начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв. - Скажу більше, ми внесли багато змін у навчальні програми для курсантів набору 2016 року та перехідні навчальні плани з підготовки фахівців. Новий пакет учбово-методичного забезпечення розроблявся з урахуванням досвіду бойових дій на Донбасі".

За його інформацією, загальний наліт курсантів зріс на 30% порівняно з 2015 роком. Для льотчиків тактичної авіації ці показники дорівнюють більше 200 годин, транспортної - понад 100, вертольотів - до 50 годин.

Курсанти факультету автоматизованих систем управління та наземного забезпечення польотів авіації брали участь у практичній роботі на командних пунктах Повітряного командування. Там вони отримали навички роботи на автоматизованих робочих місцях комплексу АСУ «Ореанда-ПС».

На III та IV курсах виконувались бойові стрільби з такого озброєння: зенітних керованих ракет ПЗРК «Ігла», ЗРК «Стріла-10», зенітної артилерії ЗУ 23–2, ЗПРК «Тунгуска» та інших.

Раніше повідомлялося про практичні тактико-спеціальні заняття, які випускники-«кожедубівці» проводили на базі навчально-авіаційної бригади.

comments powered by HyperComments