Суд над Кернесом дружно проігнорували свідки

Понеділок, 27 березня 2017, 15:28
На сьогоднішнє засідання у Полтаві не з`явилися свідки й потерпілий
Суд над Кернесом дружно проігнорували свідки

Сьогодні в Київському районному суді міста Полтава пройшло чергове засідання у справі, фігурантом якої є Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Сам обвинувачений, мер Харкова, прибув на засідання разом з адвокатами. Також був присутній один з потерпілих, Сергій Ряполов, та двоє підозрюваних, охоронці Кернеса Блинник і Сміцький.

У ході судового засідання повинні були допитати свідків сторони обвинувачення. Оскільки минулого разу вони самі не з`явились, їх мали доставити примусово. Йдеться про 15 свідків.

Проте, за деякими даними, сьогодні мали допитати трьох свідків, яким повідомлення було вручено особисто в руки. Але ні Руденко, ні Шевченко, ні Марченко на засідання не прийшли.

Потерпілий Кутянін у суд теж не приїхав.

Адвокат Кернеса Олександр Гунченко підкреслив, що якщо рішення суду про примусовий привід свідків обвинувачення не буде виконане, то вони будуть притягнуті до відповідальності. Захист мера Харкова наполягав на продовженні допиту свідків, які залишилися з боку звинувачення.

"Потрібно викликати всіх свідків, адже обвинувачення не раз наполягало на важливості їх показів. І тільки у відкритому судовому засіданні ми можемо встановити істину. Зміна порядку розгляду матеріалів, на мій погляд, це спроба прокуратури «викрутитися» з ситуації, з якої вони не впоралися. Я - за законний порядок», - підкреслив Кернес.

Тим часом  адвокати потерпілих вважали, що можна вже приступити до допиту свідків захисту. Захист обвинуваченого виступив проти зміни порядку і наполягав на примусовим приводам для свідків.

В результаті суд ухвалив рішення про примусовий привід 14 свідків звинувачення, які до цього не були на засідання суду для надання свідчень.

Слухання справи перенесено на 24 квітня.

Попереднє засідання у справі Кернеса відбулося 6 березня. Було допитано п`ятьох свідків, свідчення яких зводились в основному до слів "нічого не знаю, нічого розповісти не можу".

Нагадаємо, що 13 лютого у Полтаві допитали свідків з поліції, які сьогодні майже нічого не пам'ятають про ті події.

Кернеса підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених кримінальними статтями "незаконне позбавлення волі або викрадення людини", та "погроза вбивством".

Сам Кернес відкидає звинувачення і називає справу «політично мотивованою".

comments powered by HyperComments