У Балаклії в першу чергу необхідно відновити житлову інфраструктуру - Світлична/ ВІДЕО

Середа, 5 квітня 2017, 14:02
Губернторка також підкресли, що головним завданням є збереження життів людей і безпеки на території Балаклею району.
У Балаклії в першу чергу необхідно відновити житлову інфраструктуру - Світлична/ ВІДЕО

«В першу чергу необхідно відновити житлову інфраструктуру. Люди повертаються в будинки і їм потрібно жити. Відновлюються даху, відновлюються вікна. У другу чергу піде соціальна інфраструктура - дитячі садки, школи, лікарні, а також дорожня інфраструктура, яка теж постраждала. І потім ми підійдемо і до відновлення балконів, і до відновлення гаражів », - сказала вона.

Про це в інтерв'ю програмі «Сьогодні» на ТРК «Україна» сказала губернатор харківської області Юлія Світлична, - повідомив "Восточный Дозор".

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у балаклійських школах почалися заняття. Дві школи, будівлі яких постраждали від вибухів на артскладах, приведено до ладу.

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на Харківщині у рамках Харківського університетського консорціуму вже створені і діють інноваційно-освітні кластери «Агротехніка» та «Мехатроніка». На цьому окремо наголосила голова ХОДА у своєму виступі в ході конференції «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України» у Києві.

Кластери повинні органічно об’єднати можливості і запити промисловості з напрямками вищої та професійно-технічної освіти, скорегувати їх під потреби роботодавців.

"Уже є успішний – практичний – досвід реалізації угоди між концерном «Укроборонпром» та навчальними закладами області. Є приклади і ефективної прямої двосторонньої співпраці із впровадження новітніх технологій в освітній процес. Зокрема, з такими компаніями, як «Хенкель», «Кнауф» та іншими», - повідомила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments