Харків'ян не беруть в прикордонники

Середа, 5 квітня 2017, 19:32
Вперше харківські юнаки-строковики не направлятимуться до підрозділів Державної прикордонної служби, оскільки сьогодні вона вже повністю укомплектована контрактниками
Харків'ян не беруть в прикордонники

Щодо інших призовників , то близько 150 призовників після навчальних центрів повернуться до військових частин Харківської області. Ще  понад 200  майбутніх нацгвардійців також служитимуть на Харківщині, де  знаходяться дві бригади Регіонального управління Нацгвардії.

Виконувати бойові завдання в зоні АТО військовослужбовці строкової служби не будуть, - запевняє  військовий комісар області Юрій Калгушкін.

5 квітня перші 87 юнаків з Харківщини поповнили лави української армії.

Як раніше писала «Справжня Варта», 1200 юнаків з Харківської області уже у квітні відправляться на строкову військову службу у Збройних силах України.

Обласний військовий комісар Юрій Калгушкін відзначив: «Осінній призов проходив у жовтні—листопаді 2016 року. Завдяки грамотній взаємодії з керівництвом ХОДА, за допомогою місцевих органів державної виконавчої влади планове завдання було виконано на 100%. Призвали 934 юнаків, з яких 424 направлено на службу до ЗСУ і 510 – до інших військових формувань. Що стосується весняного призову, то з березня відбувається оповіщення, виклик для проходження медкомісії, вивчення особистісних якостей призовників і підготовка до перших відправок, які будуть здійснені в квітні і травні».

Також затверджені строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби.

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році».

comments powered by HyperComments