Балаклія: Робимо акцент на ремонті покрівель - Світлична

Четвер, 6 квітня 2017, 12:31
Другий етап – встановлення вікон, а потім перейдемо до внутрішніх робіт
Балаклія: Робимо акцент на ремонті покрівель - Світлична

Про це заявила голова ХОДА під час брифінгу за участю віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

Юлія Світлична відзначила, що на роботах у Балаклійському районі зараз задіяні всі служби, органи влади та місцевого самоврядування.

«Під моєю координацією створено регіональний штаб, який має чіткі завдання, строки та відповідні завдання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Уже в повному обсязі відновлено доступ населення до послуг газо- й електропостачання. Ми відновили залізничне та автосполучення. Об’єкти інфраструктури, соціальної та побутової сфер працюють за звичним робочим графіком. Зараз усі сили концентруємо на відбудові житлового фонду», - розповіла керівник області.

Вона відзначила, що до проведення відновлювальних робіт на Балаклійщині залучено 16 будівельних компаній, працюють 410 будівельників.

«Робимо акцент на ремонті покрівель, другий етап – встановлення вікон, а потім перейдемо до внутрішніх робіт», - повідомила Юлія Світлична.

Вона нагадала, що з бюджетів усіх рівнів на роботи в Балаклійському районі було спрямовано 112 млн грн.

«Маємо чіткий план робіт. Перед усіма, хто в них задіяний, стоїть завдання якнайшвидше ліквідувати всі ті наслідки, які принесла з собою ця катастрофа», - підкреслила голова ХОДА.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Балаклії в першу чергу необхідно відновити житлову інфраструктуру.

«В першу чергу необхідно відновити житлову інфраструктуру. Люди повертаються в будинки і їм потрібно жити. Відновлюються даху, відновлюються вікна. У другу чергу піде соціальна інфраструктура - дитячі садки, школи, лікарні, а також дорожня інфраструктура, яка теж постраждала. І потім ми підійдемо і до відновлення балконів, і до відновлення гаражів », - сказала губернатор харківської області Юлія Світлична.

Також

у балаклійських школах почалися заняття. Дві школи, будівлі яких постраждали від вибухів на артскладах, приведено до ладу.

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

comments powered by HyperComments