Малозабезпечені сім'ї та внутрішньо переміщені особи можуть отримати безвідсоткову зворотню позику

Середа, 3 травня 2017, 16:29
Позика надається для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу
Малозабезпечені сім'ї та внутрішньо переміщені особи можуть отримати безвідсоткову зворотню позику

Розмір позики - до 40 прожиткових мінімумів для працездатної особи на одного учасника /загальний показник прожиткового мінімума на 2017 рік складає 1700 грн./.

Така можливість надається пілотним проектом Світового банку. Пілотний проект реалізується у Львівській, Полтавській та Харківській областях протягом 2017-2018 років відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 02.12.2015 № 1154 (із змінами). 

Члени обласної комісії відібрали для участі у пілотному проекті 31 кандидата, які подали відповідні заяви. З них 19 чоловік планується працевлаштувати або залучити до громадських робіт. Також 12 осіб комісією обрано до участі у 2 етапі, на якому зазначені громадяни будуть презентувати власні бізнес-плани для започаткування бізнесу.

Засідання комісії з реалізації пілотного проекту відбулося в Харківському обласному центрі зайнятості.

Як раніше писала «Справжня Варта», в рамках Першого Фінансового Ярмарку, організованому Німецько-Українським фондом за фінансової підтримки Уряду Німеччини, представники засновників Фонду – НБУ, Мінфін та KfW – підписали нову програму з підтримки фінансування малих та середніх підприємств на 300 млн. грн.

Нова програма націлена на підтримку інвестиційних проектів малих і середніх підприємств України, які виробляють імпортозамінну продукцію. У рамках цієї програми підприємства зможуть отримати кредити на придбання чи модернізацію виробничого обладнання та приміщень, а також на фінансування заходів з просування власної продукції на національному та світовому ринках у національній валюті.

Доповнено.

Відповідно до статті 7 Закону України „Про Державний бюджет України на 2017 рік” з 1 травня відбулося підвищення прожиткового мінімуму, який встановлено у таких розмірах:

для дітей віком до 6 років – 1 426 грн;

для дітей віком від 6 до 18 років – 1 777 грн;

для працездатних осіб – 1 684 грн;

для осіб, які втратили працездатність, – 1 312 гривень.

Відповідно до зростання прожиткового мінімуму збільшено:

– розміри виплат, передбачені Законом України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”;

– щомісячну адресну допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг (відповідно до постанови КМУ від 01.10.2014 № 505);

– розміри державних соціальних допомог, що надаються відповідно до законів „Про державну допомогу сім'ям з дітьми”, „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям”, „Продержавну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам”.

comments powered by HyperComments