Героїв Великої війни вшанували в Лісопарку/ Відео

Понеділок, 8 травня 2017, 14:21
У заході взяли участь ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники АТО, волонтери, представники громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування
Героїв Великої війни вшанували в Лісопарку/ Відео

«Третій рік поспіль за указом Президента України 8 травня разом з усією європейською спільнотою ми відзначаємо День пам’яті та примирення, - сказала голова ХОДА Юлія Світлична під час покладання квітів  8 травня на Меморіалі слави в Лісопарку. -  Це дає нам можливість відчути, які втрати понесла Україна в Другій світовій війні. Історія не може нас роз'єднувати. Саме героїзм українського воїна повинен об'єднати нас».

Керівник області повідомила, що 8 травня о 23:00 в країні пройде нова символічна акція – буде запалено свічки пам'яті на згадку про тих, хто загинув у Другій світовій війні.

У Харківській області живуть 2645 учасників Другої світової війни. Для підтримки ветеранів було запроваджено комплексну обласну програму, за якою до травневих свят учасники війни отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1,5 тисячі гривень. Також грошові виплати було забезпечено постановою Кабінету міністрів України – допомогу отримали майже 79,5 тисячі харків'ян.

Також губернаторка нагадала сьогодні, що жертовність українського народу без жодного перебільшення стала одним з визначальних факторів у історії Другої світової.

"Сьогодні ми знову змушені боронити свою землю. І останні роки продемонстрували всьому світові, що український народ не втратив мужності та сили. І сучасні учасники АТО - гідні сини та онуки героїв Другої світової", - написала Світлична.

comments powered by HyperComments