Талановиті школярі здійснять ознайомчий тур до Чехії

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 червня 2017, 14:01
Сьогодні в Харкові відбудеться фінал благодійного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Музична майстерня»
Талановиті школярі здійснять ознайомчий тур до Чехії

Шістнадцять фіналістів конкурсу зможуть позмагатися за можливість здійснити культурно-ознайомчий тур до Чехії та шанс представити Україну в американському літньому таборі «Luzerne music center».

«Я думаю, що найближчим часом ми всі відчуємо здоровий потяг до нового культурного діалогу, – розповіла Люція Рехорікова, другий секретар посла з питань культури Посольства Чеської Республіки в Україні – ми хотіли би запросити переможців до Чехії на ознайомчий тур. Щоб вони побачили пам’ятки та відпочили. Нам дуже подобається в цьому проекті те, що він охоплює соціально незахищені сім’ї. Він дає рівні шанси в цьому конкурсі. Це просто чудово. Ми постараємося приготувати дітям якомога цікавішу програму. Щоб вони могли побачити всю красу Чехії».

Зокрема, під час подорожі діти матимуть нагоду зустрітися з людьми, як є професіоналами в світі музики – як директорами культурних закладів, так і музикантами. За словами Рехорікової, Чехія має давню музичну традицію, з якою діти і познайомляться під час своєї подорожі.

Що стосується табору «Luzerne music center», то з шістнадцяти фіналістів фестивалю туди буде відібраний лишень один кандидат, який представлятиме Україну на найвищому рівні. Сам музичний табір розташований біля озера Люцерн в Нью-Йорку. За словами Сергія Дворниченка, музиканта з США, такий кандидат буде відібраний з найбільш талановитих дітей.

«Літній табір – це незвичайний заклад, – розповів він, – протягом місяця (діти) будуть мати можливість працювати з професіоналами, навчатися новим навичкам, як музичним, так іі культурним. У цьому таборі будуть діти із Туреччини та різних країн Європи».

До складу журі фестивалю увійшли видатні музиканти з різних країн світу. Зокрема, вони виступлять у фінальному концерті разом з молодіжним оркестром «Слобожанський». Іноземні гості вже встигли познайомитися з харківськими музикантами. Наприклад, італійський музикант Хуан Карлос Фернандес-Ньєто вже встиг оцінити рівень харківських музикантів під час сумісної репетиції. За його словами, вони відрізняються значним рівнем майстерності, яке ті демонструють на концертних майданчиках різних країнах світу.

 

comments powered by HyperComments