Наступного року фінансування громад зросте вдвічі

Неділя, 18 червня 2017, 11:49
На об’єднані територіальні громади в 2018 році буде направлятися вдвічі більше коштів.
Наступного року фінансування громад зросте вдвічі

Про це заявив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час відеосемінару, де були обговорені найбільш значимі аспекти підготовки проектів розвитку об'єднаних територіальних громад. На заході були присутні сімдесят осіб. Серед них були представники шести ОТГ, які існують Харківській області. Вони, зокрема, обговорили  перспективи створення центрів безпеки і центрів надання адмінпослуг, розглянули перспектив  медичних амбулаторій та підготовку проектів розвитку інфраструктури в ОТГ.

Крім того, Євгеній Шахненко повідомив, що наступного року фінансування об’єднаних територіальних громад буде збільшено вдвічі. За його словами, зараз важливо сприяти активному розвитку громад за такими напрямками, як лікарні, центри надання послуг та центри безпеки.  Він також підкреслив, що представники новостворених громад мають зрозуміти, що швидке та якісне об’єднання сприятиме більш швидкому залученню коштів для розвитку територій.

Харківським ОТГ будуть надавати додаткові кошти. Гроші на створення проектів розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад надаватиме Державний фонд регіонального розвитку. До цього представники аналітичного центру «Обсерваторія демократії» опублікували звіт, згідно якому процес створення ОТГ відбувається повільніше, ніш в інших регіонах. Для прикладу, в Дніпровській області вже було створено 20 об’єднаних територіальних громад, тоді як на Харківщині їх всього 6.

 

comments powered by HyperComments