У Харкові загальнобудинковими лічильниками оснащено близько 43% будинків, індивідуальними - близько 60% споживачів

Вівторок, 20 червня 2017, 09:45
до осені буде встановлено вже близько 80% індивідуальних лічильників
У Харкові загальнобудинковими лічильниками оснащено близько 43% будинків, індивідуальними - близько 60% споживачів

Про це заявив директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, - повідомляє «Справжня Варта»

Директор КП «ХТМ» прокоментував ситуацію, яка склалася навколо заборгованостей, що утворилися у багатьох одержувачів субсидій за минулий опалювальний сезон. Він нагадав, що пільгова сплата за послуги теплопостачання має дві складові - платіж у вигляді субсидії від держави і платіж від споживача.

«Зазвичай субсидія призначається наперед, тобто на весь опалювальний сезон. При розрахунках береться середня норма витрат тепла на 1 кв. м і вираховується її вартість. Виявилося, що за минулу зиму кількість тепла, відданого споживачам, була меншою, ніж передбачалося при розрахунках. Тобто субсидію нарахували на більшу суму, а фактично виставлені платежі були меншими. І ось цю різницю, яка була нарахована на початку опалювального сезону, держава тепер вимагає повернути. Боргів би не було, якби споживачі своєчасно заплатили свою частину. Вони бачили, що субсидія покриває всю суму нарахувань за тепло, і власні платежі просто не робили. А держава тепер переплачені гроші забирає, і, таким чином, виникла заборгованість у тих, хто не платив свою частку. І цю суму доведеться сплатити до наступного опалювального сезону. Таким боржникам при необхідності буде запропонована реструктуризація боргу», - повідомив Сергій Андрєєв.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  губернаторів регіонів без лічильників енергоресурсів «відправлять у відставку». Глава Уряду не виключив кадрових рішень щодо голів областей за провал програми встановлення лічильників та ведення обліку споживання енергоресурсів в регіонах.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments