Якість відновлювальних робіт в Балаклії контролюватиме громадськість

Субота, 24 червня 2017, 10:24
Про те, як будуть проходити аварійно-відновлювальні роботи та куди саме підуть державні кошти, говорили під час другого засідання профільної робочої групи при ХОДА.
Якість відновлювальних робіт в Балаклії контролюватиме громадськість

Загалом, відновлювальні роботи за кошт державного резервного фону будуть проведені на 90 об’єктах. За словами Володимира Норчака, директора Департаменту капітального будівництва ХОДА, вже був наданий експертний висновок щодо тих видів робіт, які будуть проводитися державним коштом. Він розповів, що згідно з відповідним документом, підрядники могли виконати не всі види робіт. Зокрема, внутрішній ремонт квартир не може бути оплаченим. Проте була виконана робота по контуру квартири, а також були відремонтовані перекриття, стіни, вікна та вхідні двері.

В'ячеслав Тищенко, перший заступник голови Балаклійської РДА,  розповів, що 21 будівельна компанія була задіяна у відновлювальних роботах. Загалом, на сьогоднішній день виконано майже 100% від запланованих робіт з відновлення покрівель та заміни вікон.

Зокрема, роботи проходили згідно з поставленим графіком, був складений перелік об’єктів,  які будуть проінспектовані як відповідальними особами, так і представниками громади. Додатково на відновлювальні роботи надійшло 10 мільйонів гривень з обласного бюджету. Вони були спрямовані на ремонт дев’яти об’єктів.

Як передавала «Справжня варта», близько 97% житлових будинків Балаклії, які зазнали руйнувань в результаті диверсії, повністю відновлено. Крім того, матеріальну допомогу отримають 27 сімей, які постраждали в результаті тих подій.

comments powered by HyperComments