У Києві такого не було: Харків дав фору столиці

П'ятниця, 7 липня 2017, 21:16
Гендерний форум, подібний до харківського, планують провести в Києві.
У Києві такого не було: Харків дав фору столиці

Ідея проведення такого масштабного заходу в парламентарів виникла давно, але імплементувати її вдалося лише сьогодні на Харківщині, повідомляє «Справжня Варта».

«Це дуже знаково, що Перший міжнародний гендерний форум ми проводимо саме в Харківській області. Тому що Харківщина якнайкраще підходить для створення такого майданчика, де можна обговорити питання гендерної проблематики, напрацювати ініціативи та згодом втілити їх у законодавчих актах. Це область, яка найкраще реалізує реформи, які відбуваються в державі, та демонструє дуже високі показники соціально-економічного розвитку», – вважає член оргкомітету Global Gender Forum народний депутат Ірина Луценко.

Вона також відзначила, що Харківщина прийняла найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, госпіталі області прийняли велику кількість поранених бійців АТО. І разом з тим, зазначила народний депутат, у регіоні працює велика кількість фахівців, які допомагають захистити людей, що стали жертвами війни, а також допомагають жінкам позбутися впливу домашнього насильства.

Ірина Луценко також повідомила, що подібний форум буде проведено і в Києві. До масштабного заходу планують залучити ще більше представників міжнародної спільноти.

Нагадаємо, ключовими темами для обговорення на Першому міжнародному гендерному форумі, що пройшов у Харкові 7 липня, обрано сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments