Німці надають переселенцям з ОРДЛО на місяць 600 грн на продукти і 300 грн на ліки

Четвер, 27 липня 2017, 16:02
Допомога надається у вигляді ваучерів
Німці надають переселенцям з ОРДЛО на місяць 600 грн на продукти і 300 грн на ліки

За один раз таку допомогу можна отримати на 2 місяці, видають їх в офісі Червоного Хреста по вул. Клочківській, 65, - повідомляє «Справжня Варта»

Це зроблено у рамках проекту «Заморожений конфлікт: підтримка внутрішньо переміщених осіб у Харківській області», який почав реалізуватися з червня цього року за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини в партнерстві з Німецьким Червоним Хрестом та Харківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Це вже третій подібний проект. Він спрямований на підтримку понад 5 тис. внутрішньо переміщених осіб, які живуть у Харківській області. Його учасниками стали вимушені переселенці пільгових категорій - вагітні жінки, багатодітні сім'ї, одинокі матері, діти-сироти, інваліди, пенсіонери старше 65 років. 

Представники Товариства Червоного Хреста України зазначили, що у них є електронна база вимушених переселенців. Ті, хто не зареєстровані і не знали про можливість отримати гуманітарну допомогу, можуть прийти, показати документи, і їхні дані внесуть до реєстру для отримання ваучерів. Телефон для довідок: (057) 701-11-10.

Як раніше писала «Справжня Варта», окрім отримання карток безготівкової допомоги, родини ВПО можуть розраховувати і на інші види підтримки.

Про це розповіла Тетяна Басюк, виконавча директорка Українського фонду «Благополуччя дітей». Вона розповіла, що разом з наданням ваучерної допомоги, вони також допомагають родинам ВПО краще адаптуватися до нових умов. Зокрема, в Харкові та інших містах області проводяться відкриті дискусії для переселенців, які сприяють налагодженню продуктивної комунікації та обміну набутим досвідом.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments