У 2020 році в усіх харківських квартирах будуть лічильники води

Вівторок, 1 серпня 2017, 18:09
Протягом трьох років жителі міста мають встановити квартирні лічильники води.
У 2020 році в усіх харківських квартирах будуть лічильники води

Про це повідомляє прес-служба міськради, передає "Справжня Варта". 

Це пов`язано з нормами, передбаченими Законом України  «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Він вступає в силу 2 серпня 2017 року. 

Так, усі будівлі будуть з будинковими та індивідуальними (квартирними) приладами обліку тепла, гарячої та холодної води.

Індивідуальні лічильники води повинна встановлювати спеціалізована організація за кошти власника квартири. Однак для багатьох харків'ян ця послуга залишається безкоштовною - в місті працює соціальна програма з безкоштовного встановлення приладів обліку води. Нею можуть скористатися учасники бойових дій, учасники війни, інваліди війни, члени сімей загиблого (померлого) ветерана війни, громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Також дія програми поширюється на жертв нацистських переслідувань, реабілітованих громадян, які стали інвалідами внаслідок репресій, на дітей війни, ветеранів праці, багатодітні сім'ї, прийомні сім'ї, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і учасників АТО.

Також закон зобов'язує постачальника послуг протягом року встановити будинкові лічильники тепла, будинкові лічильники гарячої та питної води для нежитлових будівель повинні бути встановлені протягом одного року, а для житлових будинків - протягом двох років.

comments powered by HyperComments