Через скаженого пухнастика частину Немишлі поклали в карантин

Понеділок, 21 серпня 2017, 07:07
Старий квартирний кіт не зміг переварити кажана, якого спіймав на балконі
Через скаженого пухнастика частину Немишлі поклали в карантин

Кажан відчайдушно захищався та наніс старому коту 2008 р.н. травму рота, від чого той через кілька днів помер, - повідомляє «Справжня Варта».

Лікарі встановили діагноз: сказ.

Потерпіла власниця знаходиться на лікуванні в стаціонарі Харківської міської клінічної лікарні №2, а її чоловік лікується амбулаторно.

Згідно з розпорядженням головного державного інспектора ветеринарної медицини в місті Харкові, були встановлені карантинні обмеження на території Немишлянського району, обмеженій пр. Московським, пр. Петра Григоренка, вул. Танкопія, бул. Богдана Хмельницького. На цій території лікарі ветеринарної медицини проводять поквартирний обхід з метою вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Як раніше писала «Справжня Варта», кілька днів тому господарі приватного житлового будинку по вул. Великій Жихорській виявили у свого 5-місячного кота сильну слинотечу і страх перед світлом

Донька господині намагалася надати допомогу тварині власними силами, в результаті чого кіт завдав їй травми. В ніч з 11 на 12 серпня тварина загинула. Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ.

На території Основ'янського району встановлені карантинні обмеження.

Нагадаємо, за 6 місяців 2017 року Харківській області зареєстровано 29 випадків сказу тварин. Діагноз підтверджений у 12 кішок, 8 собак, 5 лисиць, 2 єнотів, 1 корови і бобра. Випадки сказу продовжують реєструвати в великих населених пунктах (Харків, Дергачі, Зміїв, Валки)

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments