У Харкові створюють перший українсько-турецький науковий центр

Четвер, 31 серпня 2017, 17:51
Центр створюється на базі технопарків двох вишів – харківського й стамбульського
У Харкові створюють перший українсько-турецький науковий центр

Засновники центру -  НТУ «Харківський політехнічний інститут» і Стамбульський технічний університет, а саме рішення було прийняте після візиту харків'ян до Туреччини, - повідомляє «Справжня Варта»

Під час візиту наші науковці ознайомилися з можливостями технопарку Стамбульского університету - понад двохсот компаній, які щорічно розробляють до 600 проектів у галузі інформаційних технологій, електроніки, енергетики, будівництва, екології. Також студенти стамбульського університету можуть брати активну участь у розробці різних проектів, проходити практику, а згодом працевлаштуватися в компаніях-учасниках технопарку. Серед таких фірм - IBM, TEB, Microsoft, Turkcell, Maxim integrated, Ericsson, Verifone, Vodafon, Virgasoft.

«Крім того, нам показали роботу турецької компанії MEM-TEK, яка займається очищенням води, а також перетворенням солоної води в прісну, - розповідають представники харківського вишу. - У програмі візиту було й відвідування Енергетичного інституту Стамбульського технічного університету, де, зокрема, проводяться дослідження ядерного реактора».

Як раніше писала «Справжня Варта», харківські учні лідирують у МАН та олімпіадах України і світу. За словами губернаторки, це є результатом системної роботи, яка ведеться з обдарованою молоддю та з викладацьким колективом.

Світлична: "На Харківщині є сталі позиції лідирування у МАН та олімпіадах. Мені приємно відзначити, що 2016 року на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт Малої академії наук наша область стала першою серед усіх регіонів. Харківські учні торік завоювали 16 перших місць на конкурсі-захисті робіт МАН. Другий результат – 8 перших місць –  був у міста Київ".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments