Гречка подорожчає тільки через спекуляцію - Мінагрополітики

Понеділок, 4 вересня 2017, 16:05
Об'єктивних передумов для зростання цін
Гречка подорожчає тільки через спекуляцію - Мінагрополітики

Про це попередили громадян у Міністерстві аграрної політики, - повідомляє «Справжня Варта»

Таке попередження можна оцінити, як очікування роста цін на цей продукт за умови відсутності держрегулювання цін на продукти харчування.

Як пишуть у Міністерстві, врожай гречки у 2017 році повністю задовольнить потреби внутрішнього ринку, що дозволить зберегти стабільну ціну на цей товар.

«Ринкові баланси не вказують на ризик зростання ціни, тому такі коливання можуть мати виключно спекулятивний характер, – відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк. - Однак сам факт того, що ринкова ситуація настільки піддається зовнішньому впливу ще раз підкреслює важливість планування та формування відповідної структури посівних площ». Він також нагадав, що останні роки гречка входить до топ-3 найбільш рентабельних культур в рослинництві, що є природнім стимулюючим фактором розширення посівних площ під цією культурою.

Як раніше писала «Справжня Варта», держрегулювання цін на харчі більше немає. Відкладаємо гроші на їжу.

Експерти прогнозують різке зростання цін восени.

Як відомо, Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на продукти харчування.  Головна мета цих змін - зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дебюрократизація (дерегуляція) у сфері ціноутворення. Про це йдеться в постанові Кабміну №394 від 7 червня 2017 року.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments