Марина Порошенко відкрила на Харківщині нову всеукраїнську програму

Четвер, 7 вересня 2017, 16:12
Вона створює інтерактивний простір для дитячої творчості, дослідництва та пізнання
Марина Порошенко відкрила на Харківщині нову всеукраїнську програму

Нову программу- проект  «Арсенал Ідей - Україна»  відкрито на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». За словами дружини Президента України Марини Порошенко, цей проект - постійно діюча освітня платформа, на базі якої поєднується наука, мистецтво й іновації, - повідомляє «Справжня Варта»

Згодом її перенесуть і на інші регіони України.

У спеціальній аудиторії діти Харківщини зможуть прослухати цикл інтерактивних лекцій за різноманітними темами (про людину, історію мистецтва, телекомунікації та інше). Також представлений комплекс активностей для дітей та молоді, родин, шкільних груп. Тут можна малювати та ліпити, в аудиторії є різноманітні  конструктори, які розвивають моторику, уяву тощо. Все обладнання адаптоване для людей із обмеженими можливостями.

Як раніше писала «Справжня Варта», програму створено у співпраці Соціальної програми Марини Порошенко, Благодійного фонду «Мистецький Арсенал», НКММК «Мистецький Арсенал». Першими учасниками програми та співорганізаторами проекту в Харкові стали Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Харківський літературний музей. Партнери програми: Посольство США в Україні, Український центр розвитку музейної справи, компанія Epson, клуб DoMyRoom, об’єднання Inclusive Friendly.Графік роботи інтерактивного простору в харківській політехніці - з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00. Адреса: Електрокорпус Національного технічного університету «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2).

В урочистому відкритті освітнього проекту взяли участь Перша леді України та голова ХОДА Юлія Світлична.

"Ми будуємо нові школи, в яких одразу створюємо всі умови для інклюзивної освіти". Про це заявила губернаторка під час підписання  Меморандуму про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments