Даньский Орхус может стати побратимом Харкова

Субота, 7 жовтня 2017, 09:03
Це друге за величиною місто в Данії, де працює багато українців і у якого поки немає міста-партнера в Україні
Даньский Орхус может стати побратимом Харкова

Про таку можливість було заявлено під час Харківського міського голови Геннадія Кернеса 6 жовтня із Надзвичайним і повноважним послом Королівства Данія в Україні Рубеном Медсеном, - повідомляє «Справжня Варта»

Рубен Медсен повідомив, що з 6 до 14 жовтня у Харкові проходитимуть «Дні Данії-2017». У програмі культурного проекту - фестиваль кіно, міжнародна фотовиставка, театральні вистави, лекції, дискусії та круглі столи з питань архітектури, демократії та велокультури.

Як раніше писала «Справжня Варта»,у рамках «Днів Данії у Харкові» із 6 по 14 жовтня у кінотеатрі «Планета кіно» харків'яни та гості міста зможуть насолодитись кращими фільмами з північної країни.

Фестиваль кіно Данії – сучасні та класичні данські стрічки-призери міжнародних кінофестивалів, лауреати та номінанти на премію “Оскар”.

Данські фільми та серіали збирають широку аудиторію поціновувачів по всьому світу. Стиль Nordic Noir, наприклад, добре відомий шанувальникам кіно. Успіх цього жанру можна пояснити тим, що він реалістично, чітко і без зайвих слів розкриває складні дилеми моралі.  Саме за це вміння, – просто і доступно розповідати історії, данське кіно і данський кінематографічний стиль і здобули світову увагу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments