Харків'яни тепер народжуватимуться майже одночасно з пропискою

П'ятниця, 10 листопада 2017, 16:09
Новороджену малечу тепер реєструють в райвідділах реєстрації актів цивільного стану Харкова
Харків'яни тепер народжуватимуться майже одночасно з пропискою

Одночасно з оформленням свідоцтва про народження дітей батьки прямо в пологовому будинку отримали можливість оформити прописку дитини, - повідомляє «Справжня Варта».

«З різних причин не всі батьки оформлюють цю послугу в пологовому будинку, тому ми розширили кількість точок прийому документів, де одночасно можна отримати ці послуги. Ми відпрацювали цей механізм з Головним територіальним управлінням юстиції в Харківській області, протестували взаємодію між Департаментом реєстрації міської ради та управлінням юстиції», - зазначив Олег Дробот.

За його словами, для реєстрації місця проживання дитини батькам необхідно подати до відділу РАЦС заяву, свідоцтво про народження дитини, яке вони там же і отримують, і сплатити адміністративний збір у розмірі 13 грн 60 коп. Також можна вирішити і деякі питання прописки, наприклад, визначитися з місцем реєстрації дитини, якщо батьки прописані за різними адресами. Так, для цього другий з батьків повинен дати письмову згоду на реєстрацію певного місця проживання дитини в присутності працівника РАГСу. Якщо батьки живуть за однією адресою, то згода другого не потрібна.

Зазначимо, що після подачі заяви пакет оформлених документів батьки отримують вже наступного дня.

Як раніше писала «Справжня Варта», реєструвати бізнес у Харкові будуть у центрах надання адміністративних послуг.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments