П'ять відсотків видобутку газу та нафти буде залишатися у місцевих бюджетах – Світлична

Четвер, 23 листопада 2017, 19:55
Це додатковий фінансовий ресурс для розвитку Харківської області.
П'ять відсотків видобутку газу та нафти буде залишатися у місцевих бюджетах – Світлична

Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична за підсумками наради щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України. Захід відбувся 23 листопада у Полтавській області.

«Взяла участь у нараді, яку проводив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Полтаві, – написала Юлія Світлична у ФБ-акаунті. – Обговорювали розвиток газовидобувної галузі. Для Харківської області це дуже важливо. Зміни до Бюджетного кодексу, що були ініційовані саме у Харкові під час засідання Бюджетного комітету Верховної Ради, дозволять наступного року збільшити надходження до місцевих бюджетів області. Уряд повністю підтримує це рішення. Відтепер 5% від видобутку газу та нафти буде залишатися у місцевих бюджетах. Для Харківщини це мінімум 465 млн грн у 2018 році. Це додатковий фінансовий ресурс для розвитку регіону та громад: дороги, будівництво, соціальні програми».

Нагадаємо, ПАТ «Укргазвидобування» завершило наймасштабніший за останні 10 років ремонт Шебелинського газопереробного заводу. Минулого року Шебелинський газопереробний завод збільшив переробку нафтової сировини на 7,9% (на 36,5 тис тонн) у порівнянні з 2015 роком – до 497,2 тис тонн. Виробництво дизпалива зросло на 7,5% (на 8,1 тис тонн) – до 116,8 тис тонн.

comments powered by HyperComments