Харків є кордоном європейського миру - Світлична на зустрічі з волонтерами

Четвер, 30 листопада 2017, 17:36
Напередодні Міжнародного дня волонтерів голова ХОДА передала державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації найактивнішим харківським учасникам цього руху.
Харків є кордоном європейського миру - Світлична на зустрічі з волонтерами

«Сьогодні я матиму честь долучитися до слів подяки від Президента України та всього українського народу всім тим, хто разом із нами йде шляхом миру, злагоди та дружби. Волонтерство було з нами завжди – упродовж усього життя, але нового змісту воно набуло після Революції Гідності та під час подій на сході. Саме харківський фронт волонтерів є найпотужнішим серед волонтерського руху країни. Тому що саме через Харків проходила надзвичайно велика кількість воїнів. Тому що саме через Харків проходила вся важка техніка. Тому що саме через Харків їхали внутрішньо переміщені особи, які шукали собі мирного життя. Саме через Харків проходила велика кількість поранених. І саме харків’яни надавали першими цю допомогу. Я дякую всім, хто долучається до проектів, і сподіваюся, що наша робота спільними зусиллями буде ще потужніше. Нас усіх об’єднало горе, але так само нас усіх об’єднала мета – збереження миру. Цей мир ми сьогодні з вами боронимо – кожного дня», - сказала Юлія Світлична.

Вона відзначила, що харківські волонтери реалізують багато різноманітних проектів. Не лише тих, що пов’язані з допомогою ветеранам та воїнам АТО, сім’ям загиблих та переселенцям, але й у сфері впровадження інклюзивної освіти, розбудові туризму, зміцненні інфраструктури, тощо.

«Харківська область особлива, ми з вами завдяки характеру та внутрішній силі довели всім, що ми є частиною цивілізованої європейської родини. Ми всім демонструємо те, що Харків боронить не тільки Україну. Це – кордон європейського миру. Дякую вам за вашу підтримку, за вашу роботу та за ваші добрі серця», - звернулася до волонтерів керівник області.

Керівник ГО «Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України» Марина Полякова відзначила, що волонтерська допомога бійцям АТО та їх родинам є надзвичайно актуальною сьогодні.

«Я пишаюся волонтерами Харківської області, тому що це такі люди, які віддають себе без залишку - час, здоров'я, на шкоду родині, на шкоду особистому життю. Є такі, які кидають все та несуться до зони АТО», - наголосила Марина Полякова.

Вона також відзначила суттєві позитивні зміни в наданні державної допомоги учасникам АТО та їх родинам: «Я багато спілкуюся з родинами учасників АТО, і скарг практично немає, а раніше було багато. Я дуже рада, що в області така ситуація щодо забезпечення наших бійців землею, вирішення соціальних проблем… У нашої організації взагалі ніяких проблем з владою, особисто з Юлією Світличною немає - ні в комунікаціях, ні в підтримці. Усі проблеми ми вирішуємо. Деякі проекти зараз у стадії підготовки, і я відчуваю, що в мене надійний тил».

Під час заходу в ІВЦ «Бузок», на який були запрошені волонтери Харківщини, Юлія Світлична передала їм державні нагороди, відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» та подяки голови ХОДА.

Наразі, увага губернаторки до волонтерського руху не є штучною. Місяць тому, 25 жовтня, «Бал патріотів» зібрав волонтерські організації, організації ветеранів АТО, благодійні фонди та громадських діячів Харківської області. На заході презентували інтернет-платформу «Небайдужі», створювану для адресної допомоги дітям загиблих воїнів АТО. «Бал» був заявлений як благодійний для збору необхідних коштів для запуску соціальної програми.

Нагадаємо, що 1 грудня в Харкові відбудеться форум під назвою «Новий відлік. Досвід, можливості, партнерство». Відвідувачі форуму, серед яких будуть переселенці та учасники АТО, зможуть дізнатися про нові можливості для ведення бізнесу. Зокрема, учасники проекту «Новий відлік» будуть розповідати про власні труднощі та шляхи їх подолання, ділитися методами розвитку та підтримки власної справи.

comments powered by HyperComments