Харків`яни пропонують перейменувати ще не існуючу станцію метро

Четвер, 21 грудня 2017, 18:01
Перейменувати станцію метро «Державінська» на станцію «Європейська» пропонує автор петиції на сайті міськради.
Харків`яни пропонують перейменувати ще не існуючу станцію метро

На думку Олександра Савкіна, що залишив петицію №3113 на сайті Харківської міськради, станцію метро «Державінська» слід перейменувати на станцію «Європейська».

"На етапі проектувальних робіт таке перейменування не потребуватиме великих фінансових затрат і буде позитивно сприйняте як мешканцями Харкова, так і нашими європейськими партнерами. Тим більше, що Харків давно позиціонує себе як сучасне європейське місто, що сповідує європейські цінності. Про це також свідчить той факт, що Харків є єдиним містом в Україні, котре має повний комплект нагород Ради Європи. Отже, перейменування однієї із станції харківського метрополітену на станцію «Європейська» буде цілком виправданим і логічним кроком", - вважає він. 

Щоб петицію розглянули депутати на сесії міськради, вона має зібрати 5000 підписів протягом ще 89 днів. 

Нагадаємо, 11 грудня були підписані Фінансові Угоди щодо подальшого будівництва Харківського метрополітену. Це дозволить збудувати дві станції метрополітену у напрямку аеропорту, нове електродепо, придбати новий рухомий склад у кількості 85 вагонів. За словами губернатора Харківщини Юлії Світличної, будівництво розпочнеться у 2018 році та має закінчитися протягом 4 років

comments powered by HyperComments