Стало відомо, чому навчать харків`ян під час Вертеп-фесту: програма майстер-класів

Четвер, 11 січня 2018, 17:27
Вже традиційний для міста фестиваль відбудеться під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної.
Стало відомо, чому навчать харків`ян під час Вертеп-фесту: програма майстер-класів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Саме завдяки підтримці обласної влади подія є такою масштабною та багатою на різноманітні заходи, вважає одна з учасниць фестивалю, керівник гурту «Мурафський шлях» Галина Лук’янець.

За її словами, вона вдячна губернатору області Юлії Світличній за те, що вона приділяє Вертеп-фесту особливу увагу. 

Колектив Галини візьме участь в майтер-класах, які відбуватимуться 4 січня на базі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

«У цьому році вертеп-фест, який проходить за підтримки ХОДА на Харківщині вже вдруге, став по-справжньому всеукраїнським. Це унікальна можливість повернутися до витоків, ознайомитися з нашою культурною спадщиною, традиціями різних регіонів України. Приємно, що саме наша область вкотре стає центром яскравих та важливих культурних подій», - розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«Ми протягом багатьох років збираємо інформацію про фольклор Слобідської України, обряди, особливості співу - та відтворюємо ці традиції. Ми любимо народну пісню, тому радо користуємося нагодою продемонструвати жителям області наші витоки, які ми практично втратили», - говорить керівник гурту «Мурафський шлях» Галина Лук’янець. 

Окрім народних співів харків`яни зможуть навчитися і іншим цікавим навичкам. Наприклад, як святкують Старий Новий рік у Прикарпатті, які традиційні страви мають бути на різдвяному столі, як зробити вбрання для учасників вертепу. 

Майстер-класи розпочнуться о 10 годині ранку.

Як писала "Справжня Варта" раніше, другий рік поспіль Харків відчиняє свої майдани, вулиці, торговельно-розважальні центри та парки для феєричного святкування: на «Старий Новий рік» (13-14 січня) до Харкова на «Вертеп-фест» знов з’їжджаються колективи вертепів майже зі всіх регіонів України. Також ми публікували програму фестивалю.

Як пройшло у Харкові масштабне свято "Вертеп-фест" минулого року, можна подивитись тут.

 

comments powered by HyperComments