У харківському виші відкрили ще одну унікальну лабораторію – Юлія Світлична/ФОТО

Четвер, 25 січня 2018, 19:57
Сьогодні в Університеті міського господарства запрацювала лабораторія з питань електроенергетики, яка оснащена найсучаснішим обладнанням провідної у світі компанії «Шнейдер Електрік»
У харківському виші відкрили ще одну унікальну лабораторію – Юлія Світлична/ФОТО

Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична у своєму фейсбук-акаунті:

«Продовжуємо розвивати прикладну науку. Вирішення практичних задач важливо для будь-якої справи. У промисловості особливо, – вважає губернаторка. – Тиждень тому відкрили сучасну лабораторію 3D-систем, що створена на базі ХПІ. Сьогодні в Університеті міського господарства запрацювала лабораторія з питань електроенергетики, яка оснащена найсучаснішим обладнанням провідної у світі компанії «Шнейдер Електрік». Це результат нашої співпраці з французькими партнерами. І це ще не все. Далі буде...»

На думку Юлії Світличної, саме такі інновації удосконалюють технологічні процеси та підвищують конкурентноздатність виробництва.

«Впровадження наукових розробок у практичну площину і є головним завданням наукового розвитку. Поважаю круглі столи, конференції або семінари, але найголовніше – результат. Над цим і працюємо», – написала голова області.

Вибір компанії «Шнейдер Електрик» (а це – одна з найдосвідченіших європейських компаній, заснована понад 180 років тому), в якості партнера підтверджує те, що робиться на довгі роки.

Як повідомляла «Справжня Варта», 16 січня на базі НТУ «ХПІ» відкрили сучасну лабораторію 3D-систем. Нове обладнання дає можливість вирішити сучасні проблеми машинобудування щодо зменшення терміну технічної підготовки нової продукції у 2-4 рази, знизити собівартість продукції, особливо при малосерійному або одиночному виробництві, у 2-3 рази, суттєво підвищити конкурентоздатність виробництва та здійснити крізне використання комп’ютерних технологій та інтеграції з системами САПР.

Обладнання, яке закупили для центру, обійшлося у 10 мільйонів гривень.

За словами Юлії Світличної, відкриття цього унікального закладу у виші Харкова сприятиме розвиткові вітчизняної науки, що цілком відповідає завданню Президента України щодо виведення її на міжнародний рівень. 

comments powered by HyperComments