Ми будемо співфінансувати проведення робіт на більше ніж 20 об’єктах у Нововодолазькому районі - Світлична

Четвер, 8 лютого 2018, 12:31
Регіон та кожен окремий населений пункт отримали таку можливість завдяки бюджетній децентралізації.
Ми будемо співфінансувати проведення робіт на більше ніж 20 об’єктах у Нововодолазькому районі - Світлична

Про це повідомила прес-служба ХОДА. 

8 лютого керівник області зустрілася з господарським активом району, представила нового голову РДА Романа Мерзлікіна та відвідала низку об’єктів.

Юлія Світлична зазначила, що в 2018 році фінансування розвитку місцевих громад тільки зростатиме.

«Ми будемо співфінансувати проведення робіт на більше ніж 20 об’єктах у Нововодолазькому районі. Впроваджуємо реформу сільської медицини, ініційовану Президентом України, і цього року збудуємо тут 3 нові сільські амбулаторії, будемо ремонтувати районну лікарню. Закладаємо 8 млн грн для того, щоб розпочати роботи зі створення дитячого садку в Старовірівці, також виділяємо 50% необхідного фінансування на придбання нового шкільного автобуса тощо», - повідомила Юлія Світлична.

Серед пріоритетів своєї роботи новий голова РДА Роман Мерзлікін першим назвав також впровадження реформ.

«Децентралізація та об’єднання громад – це єдиний шанс розбудови на місцях. Особливої уваги потребує реформа галузі охорони здоров’я. Зміни потрібні в галузях освіти, культури, спорту, сфері надання соціальних послуг. Окрема розмова – це ремонт доріг. У цьому питанні ми розраховуємо на підтримку голови ХОДА Юлії Світличної», - сказав Роман Мерзлікін.

Нагадаємо, губернатор Харківщини Юлія Світлична повідомляла, що децентралізація дала змогу обласній владі при рівному фінансуванні робити для області в рази більше.

Також голова ХОДА підкреслювала: "Ми прагнемо реалізувати якнайшвидше наш економічний та соціальний потенціал, і ми для цього обрали єдиний правильний шлях – подальшу європейську інтеграцію. І саме на це спрямовані сьогоднішні реформи, які ініціює Президент України та втілює Кабінет міністрів України". 

comments powered by HyperComments