Знищення корупції має бути тотальним - Світлична

П'ятниця, 9 лютого 2018, 12:40
Юлія Світлична підписала меморандум про співпрацю між ХОДА та Харківським антикорупційним центром.
Знищення корупції має бути тотальним - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Сьогодні першочерговим завданням Президента України та уряду країни є боротьба з корупцією. Знищення корупції має бути тотальним, - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична. - Меморандум із громадською організацією «Харківський антикорупційний центр» надасть нам змогу спільно використати всі можливості громадського сектору та органів влади для того, щоб дійти якісних показників економії бюджетних фінансових ресурсів. Ми будемо прагнути збільшити економію в 1,5 раза, що дасть змогу будувати нові дороги, школи, об’єкти соціальної інфраструктури, амбулаторії тощо».

Також повідомляється, що активна співпраця між ХОДА та Харківським антикорупційним центром розпочалась ще в 2017 році. Метою подальшого співробітництва є підвищення ефективності використання бюджетних коштів шляхом реалізації на Харківщині проекту Європейської комісії «Боротьба з корупцією та запровадження реформ на регіональному рівні».

Заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр» Ігор Черняк відзначив, що підписання меморандуму «є свідченням того, що ті цілі, які декларує наша громадська організація, і цілі, які ставить перед собою Харківська облдержадміністрація щодо боротьби з корупцією та публічності закупівель, - ці цілі співпадають. Як і прагнення навести лад і домогтися того, щоб державні кошти використовувалися раціонально».

Нагадаємо, наприкінці січня в Харкові затримали за підозрою в отриманні хабара завідувача сектором з питань протидії корупції в Харківському обласному управлінні Держпродспоживслужби. Чиновник вимагав і отримав $8 тисяч від колеги. За що пообіцяв не повідомляти правоохоронцям про правопорушення: колега придбала машину і не внесла вчасно інформацію про неї в декларацію. 

Губернатор Харківщини Юлія Світлична була обурена цим фактом та повідомила, що справу антикорупціонерів-хабарників бере під особистий контроль. Вона домоглася звільнення начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

comments powered by HyperComments