Від фундаментальної науки залежить прикладна наука, розробки якої запроваджуються у виробництві, - Світлична

Вівторок, 13 лютого 2018, 15:46
Лише об’єднуючи науку і виробництво можна отримати розвинуту економіку.
Від фундаментальної науки залежить прикладна наука, розробки якої запроваджуються у виробництві, - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична, повідомляє прес-служба ХОДА. 

Сьогодні голова ХОДА ознайомилася з роботою Харківського фізико-технічного інституту низьких температур імені Б.І.Вєркіна та вручила державну нагороду його співробітнику.

"Харківський інститут низьких температур - унікальна установа, яка продовжує робити фундаментальні відкриття на науковій ниві і - що надзвичайно важливо - залучає до цієї роботи молодих науковців", - сказала Юлія Світлична.

Говорячи про перспективи розвитку науки, голова ХОДА відзначила порозуміння, яке сьогодні є між науковою спільнотою і обласною владою.

"Ми долучаємося до розвитку галузі, запроваджуємо стипендії для молодих і видатних вчених, створили в області університетський консорціум. На національному рівні також створено раду з питань розвитку науки, яка дає змогу на одному майданчику об’єднати науку, бізнес та виробництво, щоб запроваджувати наукові ідеї у життя", - зазначила губернатор.

Під час заходу керівник області вручила державну нагороду - орден князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня головному науковому співробітнику Фізико-технічного інституту низьких температур, академіку НАН України Володимиру Марченку.

Нагадаємо, у січні 2018 року в Університеті міського господарства запрацювала лабораторія з питань електроенергетики, яка оснащена найсучаснішим обладнанням провідної у світі компанії «Шнейдер Електрік». " Продовжуємо розвивати прикладну науку. Вирішення практичних задач важливо для будь-якої справи. У промисловості особливо", - зазначила Юлія Світлична. Також у січні на базі НТУ «ХПІ» відкрили сучасну лабораторію 3D-систем. Нове обладнання дає можливість вирішити сучасні проблеми машинобудування щодо зменшення терміну технічної підготовки нової продукції у 2-4 рази, знизити собівартість продукції, особливо при малосерійному або одиночному виробництві, у 2-3 рази, суттєво підвищити конкурентоздатність виробництва та здійснити крізне використання комп’ютерних технологій та інтеграції з системами САПР.

comments powered by HyperComments