Завтра в Харкові стартує інклюзивний фестиваль

Четвер, 22 лютого 2018, 14:37
Інклюзивний фестиваль «ВзаємоДія» пройде з 23 по 26 лютого в Харкові.
Завтра в Харкові стартує інклюзивний фестиваль

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

За словами організаторів, учасники фестивалю продемонструють можливості і прийоми створення інклюзивних вистав, концертів, екскурсій, спортивних занять і змагань, освітніх програм, послуг, які дозволять включити людей з інвалідністю в життя міста. Також в рамках заходу особливу увагу буде приділено проблемам доступності та відкритості послуг в місті та створення майданчиків для взаємодії. Заходи фестивалю пройдуть у різних установах культури та освіти міста.

Зазначимо, інклюзивний фестиваль проводиться з ініціативи громадської організації «Креавіта», до якої приєдналися організації та установи культури, освіти, спорту, послуг і дозвілля з метою залучення людей з інвалідністю в життєдіяльність харківської територіальної громади, створення інклюзивного суспільства і залучення уваги до цього питання широкого кола населення.

Презентація інклюзивного фестивалю «ВзаємоДія» відбудеться 23 лютого в конференц-залі готелю «Харків» (пл. Свободи, 7), початок - о 15:00.

Як повідомляла "Справжня Варта" раніше, Харківщина вже має низку здобутків в плані запровадження інклюзії в сфері освіти.

Також ми писали про фестиваль "Інклюзіон", який проходив у місті у вересні 2017 року. У рамках захода відбулися зустрічі, семінари, квести, екскурсії та презентації, присвячені безбар’єрності та доступності культурних просторів для людей з інвалідністю, батьків, які пересуваються по місту з дитячими візочками, іноземців, які не володіють мовою на достатньому рівні.

comments powered by HyperComments