У Харкові ремонтуватимуть теплові мережі за кошти Світового банку

Вівторок, 27 лютого 2018, 12:22
Близько 30 км теплових мереж планують замінити у Харкові за кошти Світового банку.
У Харкові ремонтуватимуть теплові мережі за кошти Світового банку

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

Повідомляється, що більшість з тепломагістралей міста служать більше 30 років, вони зношені на 80%. Саме це, за офіційною інформацією, причина крупних аварій, які сталися у Харкові протягом останнього тижня. 

За інформацією директора КП "ХТС" Сергія Андрєєва, перший крок - це ремонт частини 94-ї магістралі, яка постраждала від прориву останнім часом. Усього по місту планується замінити 10 кілометрів мереж. Документація на тендери вже на стадії підготовки. 

Раніше ми писали, що 24 лютого в Харкові сталася аварія на тепловій мережі. Внаслідок чотирьох проривів без тепла та гарячої води залишилось 605 будівель, серед яких були житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садки. Вже ввечері наступного дня комунальники усували останній прорив на теплотрасі. Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко зазначив, що ХОДА, а також ДСНС України в регіоні злагоджено відреагували на цю ситуацію. 

Нагадаємо, нещодавно у Харкові на тепломережі виникла ще одна аварія, через яку сотні харків`ян залишилися без тепла. Вона сталася 22 лютого на тепломагістралі по вулиці Шатилівській. У результаті без опалення залишилися 355 житлових будинків, 19 лікувальних установ, 7 шкіл і 5 дитячих садків у Київському та Шевченківському районах Харкова. Комунальні служби одразу почали ліквідовувати аварію. У першу чергу відкачували воду, цей процес завершили близько 20:00 22 лютого, після чого почали пошук, а потім ремонт пошкодженої ділянки теплопроводу.

comments powered by HyperComments