На Харківщині розчищають дороги - фото

Четвер, 15 березня 2018, 14:36
Станом на ранок 15 березня на дорогах області працювало 116 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та більше 150 робітників.
На Харківщині розчищають дороги - фото

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

За добу на обробку покриття використали близько 500 куб. м піщано-соляної суміші та 47 тонн технічної солі. Особливих труднощів автомобілістам та дорожникам завдали опади в західних та південно-західних районах області при температурі від 1°С +1°С (від снігу до крижаного дощу).

«Це спричинило появу ожеледиці. На той час уже працювали снігоприбиральні та посипальні машини, тому опади падали на оброблене полотно дороги. Особливу увагу приділяли «бетонці» Харків – Красноград – Перещепино. Тут злива, яка йшла при температурі +1°С, моментально перетворювала дорогу на «скло», - розповів про ситуацію заступник начальника САД у Харківській області Михайло Богатир.

Також він відзначив, що 14 березня на дорогах області працювало 6 роторів, які ліквідовували снігові перемети та розширювали проїзну частину у  Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Куп’янському та Печенізькому районах.

У САД попередили: внаслідок впливу двох активних циклонів у найближчі дні в Харківській області очікуються складні погодні умови:

- 17 березня сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву на 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с.  На  дорогах ожеледиця.

- 18 березня сильний дощ з переходом в сильний сніг. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с. На дорогах ожеледиця.

- 19 березня сильний сніг, хуртовина, снігові замети (приріст снігового покриву 15 - 20 см).  Місцями  пориви  північно-східного вітру, 15 - 20 м/с. На  дорогах  ожеледиця, сніговий  накат. Зниження температури повітря до 8 - 13° морозу.

Нагадаємо, як раніше повідомляла "Справжня Варта", протягом останніх років служби, які відповідають за життєзабезпечення Харківської області, демонструють злагодженість та координацію дій при ліквідації надзвичайних ситуацій.

Також ми писали про те, що в області є відповідна техніка, в наявності всі необхідні матеріали. Держава забезпечила фінансування.

comments powered by HyperComments