«Провели виховну роботу» - в Харкові воїни АТО завітали до Міхо-мітингарів

Неділя, 18 березня 2018, 14:33
Ветерани АТО в Харкові провели акцію проти маршу "Руху нових сил" Міхаїла Саакашвіли.
«Провели виховну роботу» - в Харкові воїни АТО завітали до Міхо-мітингарів

Про це повідомив голова ГО "Східний Корпус", ветеран АТО Олег Ширяєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Декілька днів тому ми відзначали день добровольця. Наше свято. І так само, як чотири роки тому, ми з побратимами не ховаємось по домівках, а розу міємо , що в країні точиться війна, - йдеться у повідомленні. - Сьогодні знов нас з’єднав акт агресії проти нашої державності- інспіровані загарбником вибори президента РФ в Криму.Але найбільше обурює наявність другого фронту- всередині країни. Ті, хто працюють на ЗМІ ворога, хто дестабілізує ситуацію- є нашим ворогом також. Війна гібридна, війна має багато боків, ворог з`являється у образі «рятівників». І жоден, чуєте, жоден, хто вважає себе патріотом не може потурати йому.


Він зауважив, що мітинг прихильників Саакашвілі в Харкові дивним чином співпав із "фейковими виборами на загарбаній у нас землі" та візитом Путіна до Криму. За словами Ширяєва, це є ознакою того, що за їхніми гаслами криється ворог.

"Я бачив тих, кого «опозиціонери» вивели сьогодні під камери російських ЗМІ - ці люди здебільшого не розуміють за що і куди вони вийшли. Підбурені агентами впливу вони навіть не в змозі пояснити своєї позиції. Це не воля народу України", - вважає голова ГО "Східний Корпус".

Акція Руху Нових Сил стартувала на площі Конституції, з якої її учасники пішли ходою по вулиці Сумській. Під час ходи лунали лозунги: " Харків, вставай!", "Слава Україні!" а також гасла за відставку Авакова, Порошенка та Луценка. Деякі з мітингарів тримали в руках плакати та банери з надписами "Міша, Харків з тобою!", "Не дайте себе обікрасти знову", "Крим — це Україна!" тощо. Завершилась хода, в якій прийняли участь біля 50-60 людей, біля пам'ятника Шевченку, де розпочався мітинг.

Діяв вільний мікрофон. Виступальники, зокрема, згадували побиття під Верховною Радою та жалілися на високі ціни на комунальні послуги.

Втім, за думкою ветеранів АТО, "близько 60 осіб не можуть представляти волю всього міста".

"Вони вийшли лише аби створити ілюзію масовості протестів. Це смішно, - каже Ширяєв. - Бачите цю невпевнену кількість людей [на фото]? Так, cаме стільки зібрали "міхо-мітингарі" сьогодні, аби порадувати Путіна і своїх російських кураторів. Москва за допомогою цих людей у день президентських виборів намагається показати, що в нас безлад, а в них все гаразд".

Побратими Олега Ширяєва — ветерани-добровольці та представники громадськості Харкова щиро виступили проти "проросійського шабашу", який, за їх словами організував Рух Нових Сил.

"Трошки привели їх розум до тями. Провели виховну роботу поміж учасників Міхо-мітингу. Мітингарі підігрували Путіну, а ми їх трошки врозумили. Жоден Курченко-Саакашвілі не вирішуватиме як нам жити. І сьогодні російські ЗМІ не отримають омріяної картинки розколотого Харкова. Харків - це Україна. Ми йдемо вірним шляхом і цей шлях продовжимо. Крапка", - впевнений лідер "Східного Корпусу".

В ході суперечки між ветеранами та учасниками акції лунали звинувачення - хто провокатор, а хто "порохобот". Зокрема, увагою не обійшли особистість Саакашвілі, який, за ствердженням опонентів Руху, сьогодні грає на боці країни-агресора. .

Між тим Рух Нових Сил Харківщини повідомляє, що поліція намагалась перешкодити їм провести мітинг сьогодні. Як заявив керівник місцевого осередку Руху Іраклій Імнадзе, працівники Нацполіції заблокували офіс партії на вул. Короленко та не давали вивезти генератор, колонки та іншу апаратуру, необхідну для анонсованої ходи від майдану Конституції до пам'ятнику Шевченко.


Втім, в самой поліції кажуть, що під час акцій за участі громадських організацій сьогодні, "жодних порушень не зафіксовано". По їх підрахункам, у пішой ході прийняло участь близько 70 громадян.

Нагадаємо, під стінами Генерального консульства Росії у Харкові проходить пікет, направлений проти сьогоднішніх виборів президента РФ.


Активісти націоналістичних організацій біля входу до генконсульства РФ встановили труну з опудалом Путіна як символ майбутньої загибелі Російської імперії.

За словами організаторів, учасники вимагають, щоб російські військові та найманці покинули територію України, щоб були закриті всі дипломатичні представництва Росії, щоб не було тут російського бізнесу, а той, що залишилися, щоб був націоналізований, щоб Росія нарешті відпустила тих українських політв'язнів та щоб країні повернули Донбас та Крим.

comments powered by HyperComments